ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Danska regeringen vill avskräcka asylsökande – med annonskampanj

· 3 Aug 2015
Uppdaterad 3 Aug 2015
Marcus Knuth berättar om annonskampanjen.

Marcus Knuth berättar om annonskampanjen. Foto: Pressbild/Alamy


Med avskräckande annonser i utländska tidningar vill den danska regeringen minska antalet asylsökande, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

klar

Artikellänk är kopierad

Danmark tog emot runt 15 000 asylsökande förra året, knappt en femtedel så många som Sverige. Den månadsgamla danska regeringen vill att de asylsökande som tar sig till landet ska bli färre.

– Vi önskar att drastiskt minska antalet, för vi menar att det danska samhället inte klarar den här stora pressen, säger Marcus Knuth, folketingspolitiker och integrations- och invandringspolitisk talesperson för regeringspartiet Venstre, till SR Ekot.

LÄS MER: Hit får du resa med extra bagage – för att hjälpa flyktingar

Enligt honom har regeringen beslutat att reducera förmånerna till flyktingar med cirka 50 procent. Det är den informationen som de vill sprida via tidningsannonser i länder dit många flyktingar kommer innan de reser vidare i Europa.

– Vi vill inte leverera en skrämselkampanj, men en upplysningskampanj, säger Marcus Knuth till Ekot.

►LÄS MER: Nej, ”Muhammed” fick inte höjt skadestånd för att han var asylsökande

Förhoppningen för politikerna som stödjer kampanjen är att färre flyktingar ska söka sig till Danmark. Det är dock inte bestämt exakt hur de ska gå tillväga med annonskampanjen. Den svenska regeringen har valt att avböja att kommentera den danska regeringens handlande, enligt Ekot.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro