ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Danska världssuccén Noma öppnar upp i Mexico

Ricki-Rebecka Petrini · 14 Apr 2017
Uppdaterad 14 Apr 2017

Köpenhamns-krogen Noma, utnämnd två gånger till världens bästa restaurang, flyttar nu västerut och byter skepnad.

klar

Artikellänk är kopierad

Snacket är sedan länge igång och få matintresserade har missat nyheten om det danska gästspelet i hippa Tulum. Den världsberömda krögaren René Redzepi har satt tidigare kollegan Rosio Sanchez på att komponera, förfina och tillaga den nya menyn.

Senaste året har duon ägnat sig åt location-scouting (i sann filmisk anda) för att slutligen hamna i det mexikanska kändisparadiset söder om Playa del Carmen. Här på en bit mark, i gränslandet mellan djungel och strand, utspelar sig årets mest episka matäventyr.

Borden bokades slut på några timmar och celebriteter världen över drar i sina PR-agenter för en roll vid de åtråvärda borden. Råkar du ha vägarna förbi kan du fortfarande sätta upp dig på väntelistan. Men med tanke på Redzepis supernova-status i matkretsar gissar vi att det är kortare väntetid på Richard Bransons omtalade månresor.

Noma, Dankmark
Noma, DankmarkFoto: Noma
pil
Fakta om Nomo

Restaurangen:Noma har fyra gånger blivit framröstad till världens bästa restaurang av The World’s 50 Best Restaurants (tidigare San Pellegrino Awards), år 2010, 2011, 2012 och 2014. Restaurangen har även 2 stjärnor i Michelinguiden.

Kocken:René Redzepi (född 1977) är av många utsedd som krögaren bakom New Nordic Cuisine-trenden.

Noma Mexiko:12 april–28 maj 2017

Plats:Tulum, Mexiko

Kuriosa:Noma i Köpenhamn stängde på sin ursprungliga adress 2016 och planerar öppna upp på ny (ännu okänd) adress under sommaren 2017.

Reservera bord här

klar

Artikellänk är kopierad

Ricki-Rebecka Petrini
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro