ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Danskarna går om Sverige – är mer framgångsrika i CS:GO

Erik Glanell · 28 Sep 2018
Uppdaterad 28 Sep 2018
Obs: Bilden är ett montage.

Obs: Bilden är ett montage. Foto: Faceit


En historisk tröskel har passerats. Danmark har passerat Sverige som mest framgångsrika esportnation i Counter strike: Global offensive.

klar

Artikellänk är kopierad

Sverige har en stolt historia inom Counter strike. I åratal har vi kunnat stoltsera med att vara den mest framgångsrika nationen i spelet. Till en hel nations stora besvikelse är den tiden sorgligt nog förbi. I alla fall om man räknar framgång i prispengar.

I och med Astralis vinst i Faceit major: London, där förstaplatsen innebar 4,7 miljoner kronor i prispengar, går våra kära grannar i söder om Sverige.

Totalt har Danska lag skrapat ihop totalt 75 miljoner kronor medan våra blågula hjältar har fått nöja sig med 73,5 miljoner.

Tuffa tider för Sverige

För den insatte är siffrorna inte förvånande då Sverige under flera års tid har haft det tufft på Counter strike-fronten. Samtidigt har danskarna lyckats bättre i generationsskiften och skaffat sig ett övertag i spelet.

Undre Dreamhack summer frågade Metro Esport den danske CS-experten Jacob ”pimp” Winneche vad som ligger bakom omkastningen i scenen.

”Vi har mycket talanger som är på uppgång och Sverige har haft svårare att få fram liknande talanger. Det finns mycket talanger och många bra spelare i Sverige också men Danmark har ett övertag i den delen. Vi har så många tier 2 och tier 3-lag som skulle kunna ta sig in på den internationella scenen när som helst. Samtidigt vet jag inget svenskt lag som skulle ha möjlighet att göra det”, sade han då.

Heaton: ”Hatten av”

Även Emil ”Heaton” Christensen lyfte frågan i sin senaste krönika i Metro Esport.

”Det svider att erkänna, men i Sverige kan vi bara lyfta på hatten för dansk Counter strike och erkänna oss besegrade”, skrev han.

Nu ligger bollen hos Sverige att svara på den danska invasionen i topplistan.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro