ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Danslärare döms för våldtäkt mot 12-årig elev

Filip Joelsson · 15 Jun 2018
Uppdaterad 15 Jun 2018
Dansläraren har under flera år undervisat i dans vid flera olika studios i Stockholm. Nu döms han till fyra års fängelse för bland annat våldtäkt mot barn.

Dansläraren har under flera år undervisat i dans vid flera olika studios i Stockholm. Nu döms han till fyra års fängelse för bland annat våldtäkt mot barn. Foto: IBL


En danslärare i Stockholm döms för att ha våldtagit och förgripit sig sexuellt på elever som han undervisade. En av flickorna var bara 12 år gammal. Själv nekar mannen till brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Dansläraren, en man i 20-årsåldern, har lett danslektioner vid flera olika studios i Stockholm. Nu döms han till fyra års fängelse för att vid ett flertal tillfällen ha våldtagit två minderåriga elever som han undervisade.

Enligt domen har dansläraren bland annat förmått en då 12-årig flicka att utföra sexuella handlingar på honom utomhus, efter danslektioner, och även i hans bostad.

Läraren döms också för att ha våldtagit en då 14-årig flicka i en av danslokalerna han undervisade i.

Domen är omfattande och dansläraren döms totalt för fyra fall av våldtäkt mot barn, fyra fall av sexuellt utnyttjande av barn, fem fall av sexuellt ofredande, ett fall av sexuellt övergrepp av barn samt ett fall av kränkande fotografering. Huvuddelen av övergreppen begicks under förra året.

Mannen ska betala skadestånd till offren om totalt 235 000 kronor.

Tingsrätten har i sin bedömning klargjort att det inte finns någon anledning till att tvivla på flickornas berättelser. Dessutom har sms-konversationer och bilder i danslärarens beslagtagna telefon styrkt flickornas berättelser, menar tingsrätten.

Dansläraren själv nekar till brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro