ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Därför älskar svenskarna utomhussex

metro · 29 Jul 2011
Uppdaterad 29 Jul 2011
Undersökningar visar att vi har mer sex på sommaren. Och då släpper vi även gärna på hämningarna.

Undersökningar visar att vi har mer sex på sommaren. Och då släpper vi även gärna på hämningarna. Foto: Lennart Rehnman/Scanpix


Svenskarnas sexlust spirar på sommaren. Och vi vågar även testa favoritfantasin: sex utomhus.

klar

Artikellänk är kopierad

Sommar, sol och ledighet får sexlusten att spira bland svenskarna. Undersökningar från tidigare år visar att vi har mer sex under sommarmånaderna än under resten av året. Detta är också något som märks inom sjukvården då fler testar sig för könssjukdomar efter semestern. – Under sommarmånaderna kopplar vi av. Vi har mindre kläder på oss, vi smörjer in oss och blodcirkulationen blir bättre, det doftar och vi möter varandras blickar. Sommaren är en mycket sensuell och lekfull tid, säger sexologen Malena Ivarsson. Svenskarna har inte bara mer sex under sommaren, utan släpper enligt Malena Ivarsson också gärna på hämningarna. – Utomhussex är en favoritfantasi, det visar undersökningar. Svenskarna är ett naturälskande folk som i och med allemansrätten har möjlighet att vara ute i skog och äng. Hon understryker vikten av att inte dricka för mycket alkohol i kombination med sex. – Sex är positivt och ett mycket bra läkemedel för kroppen. Men man måste också vara försiktig så att man inte hamnar i situationer som kan vara farliga eller skadliga.  (METRO)

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro