ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Därför är det bra för män att få utlösning ofta

Emma Kirkhoff · 8 Jun 2015
Uppdaterad 8 Jun 2015

Ju oftare män får utlösning desto bättre. Ny forskning visar nämligen att risken att drabbas av cancer i prostatan minskar ju oftare män får orgasm.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är bra att få utlösning ofta, visar ny studie vid Harvard.
Det är bra att få utlösning ofta, visar ny studie vid Harvard.Foto: Alamy

Det är forskare vid amerikanska Harvard school of public health som har studerat uppgifter om 32 000 män, som har fått svara på frågor om hur ofta de fått orgasm i olika stadier av sitt liv, skriver Dagens nyheter.

I studien ansågs det att få utlösning ofta om man fick det 21 gånger på en månad, medan 4-7 utlösningar i månaden betraktades som sällan. 

Hur ofta männen fick orgasm jämfördes sedan med deras prostatabesvär. Och studien, som har publicerats av American urological association, konstaterar en mycket tydlig relation mellan cancer i prostatan och ett lägre antal orgasmer. Med andra ord: ju oftare männen hade fått utlösning desto mer sällan drabbades de av cancer i prostatan. 

Enligt forskarna bekräftar studien tidigare liknande resultat, men man går inte så långt som att slå fast ett definitivt samband, skriver DN. 

Prostatacancer är den vanligaste cancerformen i Sverige, enligt Vårdguiden. Varje år diagnosticeras 9 000 män i landet med sjukdomen och fler än var tionde man får diagnosen någon gång i sitt liv.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Kirkhoff
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro