ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Därför är det rätt tid att söka jobb just nu

Kristian Borglund · 12 Aug 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Maria Dias Vestlund, 30, och Edwind Dias Inapi, 33, är på väg till arbetsförmedlingen efter en kort semester. – Jag skriver in mig i dag, säger Maria, det känns bra att komma i gång direkt. Jag är beteendevetare och söker jobb som har med personal och hälsa att göra. Edwind söker jobb inom äldrevården eller som personlig assistent.

Maria Dias Vestlund, 30, och Edwind Dias Inapi, 33, är på väg till arbetsförmedlingen efter en kort semester. – Jag skriver in mig i dag, säger Maria, det känns bra att komma i gång direkt. Jag är beteendevetare och söker jobb som har med personal och hälsa att göra. Edwind söker jobb inom äldrevården eller som personlig assistent. Foto: Lotta Bergseth


klar

Artikellänk är kopierad

Semesterdvala råder fortfarande på många arbetsplatser runt om i Sverige. Ett gyllene läge för dig som jagar nytt jobb. Här är skälen till varför det är rätt tid att ordna arbete just nu.

Tajmningen är perfekt, menar söka jobbexperten Angeli Sjöström på Minkarriär.se:– Många vd:ar, rekryterare och personalchefer är precis tillbaka från semestern, utvilade och fyllda med energi. Och deras kalendrar är inte alls så fyllda som de kommer att vara i september, säger hon.

Varken mejl- eller telefontrafiken har kommit i gång på allvar, så det är enklare att etablera kontakt.– Efter flera veckors frihet från vardagsstressen är dessa personer som regel på bättre humör är vanligt, och därför mer öppna för att titta på din ansökan, att träffa dig och att tacka ja till ditt förslag om en spontan lunch.– Intervjua gärna också den som har det jobbet du vill ha! Det är en gyllene möjlighet att få lite bakgrundsinformation. Kanske är personen på väg att lämna och letar i smyg efter sin efterträdare?

Glöm inte heller bort personer i din bekantskapskrets som kanske brukar vara upptagna annars:– Fundera på vilka du känner som kan ge dig ingångar till jobb eller feedback på hur du säljer in dig själv, så kan du få hjälp därifrån.

Rätt tid att söka

Det finns mer tid Annars upptagna personer har mycket mer tid för dig än vanligt. Och deras många ”gatekeepers” – det vill säga sekreterare, assistenter och andra som vanligtvis hindrar din framfart i jobbsökandet – är fortfarande på semester.

Humöret är på toppSnart är det dags för kickoff, nya projekt, hundratals inbokade möten, problem att ta tag i och allt annat som tillhör vardagsstressen. Mentalt och energimässigt är nyckelpersonerna mer ”mottagliga” för dig just nu.

"En lunch? Ja, tack"Smitta personen  med din entusiasm kring varför du skulle vilja träffas så ökar chansen att till positiv respons när du föreslår att få ”komma förbi spontant i eftermiddag, bara 20 minuter” eller "en lunch i morgon?"

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro