ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Därför är Metros förstasida fylld med falska nyheter

Metro · 3 Maj 2017
Uppdaterad 3 Maj 2017
"Faktagranskning är en enormt viktig del av vår kärnverksamhet", skriver Staffan Erfors.

"Faktagranskning är en enormt viktig del av vår kärnverksamhet", skriver Staffan Erfors. Foto: Metro


I dag, på pressfrihetens dag, ser Metros etta annorlunda ut - den är nämligen fylld med fake news” för att uppmana till källkritik.

klar

Artikellänk är kopierad

För att visa riskerna med ”fake news”, som blivit allt mer omdiskuterat den senaste tiden, såg Metros etta annorlunda ut i dag – den var nämligen full med rubriker och puffar som var uppenbart falska.

– Faktagranskning är en enormt viktig del av vår kärnverksamhet. Med hjälp av Viralgranskaren och vårt arrangemang källkritikens dag är vi ledande i svensk media på området. Nästa år är det valår och redan nu tar vi höjd för att ytterligare förstärka Viralgranskarens verksamhet allt i syfte att avslöja falska nyheter, säger Staffan Erfors, chefredaktör för Metro.

Förstasidan är ett samarbete med Pressbyrån.

– Pressbyråns kärnverksamhet har alltid varit press och vi fortsätter att arbeta för att sprida det fria ordet och bra journalistik över Sverige, därför är samarbetet med Metro extra givande, säger Lennart Schultz, chef för PR och media på Pressbyrån, i ett pressmeddelande. 

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro