ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Därför censurerades båtattacken på Twitter

Aron Andersson · 31 Maj 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Ett israeliskt skepp på väg in i hamnen i Ashdod.

Ett israeliskt skepp på väg in i hamnen i Ashdod. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Twitter-meddelanden om stormningen av Ship to Gaza försvann från sajten. Troligtvis ligger inte censur bakom försvinnandet.Dagens största nyhet är attacken mot det skepp med förnödenheter som var på väg mot Gaza. Men när tusentals diskuterade nyheten på Twitter försvann hashtagen plötsligt.En hashtag är en sorts markör för att lättare hitta meddelanden som rör ett visst ämne. Genom att skriva #flotilla efter meddelanden om attacken kunde Twitter-användare lättare följa med i diskussionen.Hashtagen blev snabbt väldigt populär och hamnade på en lista över de mest använda. Men plötsligt försvann hashtagen från Twittersajten och många kallade det inträffade för censur. Techcrunch har undersökt saken och menar att meddelandena av misstag kan ha klassats som spam.

Twitter sköts från USA där det fortfarande är natt och därför har sajten själva inte kommenterat det inträffade. Att det fortfarande är natt i USA är också något som tyder på att ingen stängt av hashtagen medvetet. 

Även The Guardian spekulerar i att den snabba ökningen i användandet av hashtagen #flotilla kan ha startat ett anti-spam-filter. Men ännu är inte alla övertygade om denna slutsats.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro