ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Därför dricker unga svenskar inte på flyget

Angelica Lundberg · 28 Mar 2013
Uppdaterad 28 Mar 2013
Endast tre procent i åldersgruppen 19-29 väljer bort alkohol när de flyger, visar undersökningen. 

Endast tre procent i åldersgruppen 19-29 väljer bort alkohol när de flyger, visar undersökningen.  Foto: Scanpix


Mer än hälften av de unga mellan 19-29 år väljer bort vin, öl och sprit ombord på flyget. Det är i stället de äldre som gärna dricker.

klar

Artikellänk är kopierad

Många ser en avslappnande drink som en självklarhet på flygresan men inte unga svenskar. Det visar en undersökning från flygjämförelsesajten Skyscanner.

– Flera av dem kanske reser mest inrikes och kortare resor och då kopplar de inte samman alkohol och flygning, säger Nathalie Stjernfeldt, Presskontakt Skyscanner.

I januari 2013 genomfördes denna rikstäckade undersökning där 1000 personer från 19-65 år ställde upp. Det mest anmärkningsvärda är att unga säger nej till alkohol på flygresor medan det äldre människorna är betydligt hetare på flaskan.

– Jag tror att äldre ser det som en njutning och unnar sig bland annat vin på planet medan ungdomar hellre letar tydliga fester, säger Nathalie Stjernfeldt. 

Mer än hälften av de unga mellan 19-29 år väljer bort vin, öl och sprit ombord och endast tre procent svarar att de dricker när de flyger. I åldersspannet mellan 50 år och 65 är det däremot helt annorlunda. Där uppger 66 procent att de gärna dricker under flyget och då framförallt rödvin.

klar

Artikellänk är kopierad

Angelica Lundberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro