ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Därför dröjer "Indy"

Jarome Vermelin · 19 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Harrison Ford är tillbaka i ”Indiana Jones och kristalldödskallens rike”, med Shia LaBeouf till höger.
Harrison Ford är tillbaka i ”Indiana Jones och kristalldödskallens rike”, med Shia LaBeouf till höger.Foto: SCANPIX

Steven Spielberg presenterade den efterlängtade ”Indiana Jones och kristalldödskallens rike” i Cannes under söndagen.Alla var där. Det gamla gänget med Harrison Ford, Steven Spielberg, George Lucas, och det nya uppbådet med Cate Blanchett, Shia LaBoeuf och John Hurt. De var där för premiären av den fjärde Indiana Jones-filmen, som fansen väntat på i nästan 20 år. – Det är mitt fel, erkänner Steven Spielberg.– Under 90-talet hade jag en mörk period och ville göra deprimerande, historiska filmer, säger han med syftning på ”Schndler’s list” och ”Amistad”.– När jag sedan gjorde ”Jurassic Park” kom jag ihåg hur roligt det var att göra den här typen av film.

Men det tog ännu ett decennium och många manus innan ”Indiana Jones och kristalldödskallens rike” såg dagens ljus. – Det roliga med att spela den här rollen ligger i rollfigurens intelligens, och i alla osannolika situationer han tar sig ur, ler Harrison Ford.

Humor har också en central plats i den nya filmen, som håller fast vid seriens gamla grepp, utan att falla för specialeffekter.– Det handlar om praktisk magi, inte digital magi, förklarar Spielberg.

Om det blir en femte Indiana Jones beror på  publiken, hälsar filmskaparen.

klar

Artikellänk är kopierad

Jarome Vermelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro