ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Därför fixar Rädda Barnen hentoaletter

Emmelie Wallroth · 4 Mar 2014
Uppdaterad 4 Mar 2014
Ebba Bergkvist, ordförande för Rädda Barnens ungdomsförbund i Stockholm, sätter upp en hen-skylt. 

Ebba Bergkvist, ordförande för Rädda Barnens ungdomsförbund i Stockholm, sätter upp en hen-skylt.  Foto: Julio C Saint’ Just


Hallå där Rädda Barnens ungdomsförbund som på tisdagen satte upp könsneutrala toalettskyltar i fem städer i landet för att skapa hentoaletter.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Julio C Saint’ Just

Skyltarna har satts upp i olika skolor i Stockholm, Karlskrona, Uddevalla, Eskilstuna och Örebro. Rädda Barnen menar att den som inte definierar sig själv som varken tjej eller kille inte har någon toalett att gå till i dag.

Varför sätter ni upp skyltarna?

– Vi gör det här för att det är väldigt onödigt att dela upp toaletter mellan killar och tjejer. Varför ska man behöva välja, säger Alva Lindau på Rädda Barnens ungdomsförbund i Stockholm.

Vad tror ni att ni kommer få för reaktioner?

– Vi kommer ju inte tvinga någon att gå på en annan toa. Men att de ska vara benämnda som tjej- och killtoa finns det ingen anledning till, säger Alva Lindau.

Metro har tidigare skrivit om att ett könsneutralt omklädningsrum införts på Södra Latin i Stockholms innerstad. På skolan fanns flera hbtq-personer som inte kände sig bekväma i varken tjejernas eller killarnas omklädningsrum. Därför fick dörren prydas av en könsneutral symbol.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro