ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Därför fotar japaner hundbajs

Ida Gustafsson · 15 Sep 2015
Uppdaterad 16 Sep 2015
Myndigheterna i japanska staden Izumisano har tröttnat på hundbajset

Myndigheterna i japanska staden Izumisano har tröttnat på hundbajset Foto: TT


Efter att i flera år haft problem med högar med hundbajs på gatorna tar japanska myndigheter nu till ett nytt grepp - en mobilapp. Med hjälp av användarnas bilder skapas en digital karta över särskilt hundskitiga områden.

klar

Artikellänk är kopierad

Myndigheterna i staden i japanska Izumisano är trötta på högarna med hundbajs som stadens jyckar och ägare lämnar efter sig. De har försökt med att lösa bekymret med böter och en särskild skatt för hundägare, men ingenting har hjälp. Skiten ligger ändå kvar på gatorna, skriver BBC.

För att gå till botten med problemet har myndigheterna nu vänt sig till medborgarna. Med hjälp av en mobilapp kan medborgare som upptäcker hundbajs på gatorna ta en bild, skriva ett par rader om var de hittat bajset och skicka in. Med hjälp av gps-positioneringen från appanvändarnas telefonerna skapas en interaktiv karta. 

– Vi åker inte och plockar upp det direkt som vi får ett nytt inlägg, säger en tjänsteman från stadens miljökontor.  Istället använder myndigheterna den digitala kartan för att förbättra rutterna för renhållarna som åker runt i staden och plockar upp bajshögarna. ► LÄS MER: Vincent, 11: Plocka upp hundbajset

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro