ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Därför fyller regnbågsfärger Premier League-arenorna

Filip Häggberg · 5 Dec 2018
Uppdaterad 5 Dec 2018
Manchester Uniteds Ashley Young.

Manchester Uniteds Ashley Young. Foto: Getty Images


Har du noterat regnbågsfärgade läktare och kaptensarmband under Premier League-matcherna den senaste veckan? Ligan vill stötta hbtq-personers rättigheter och göra det lättare för fotbollsspelare att komma ut.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan i helgen har regnbågsfärgerna invaderat fotbollsarenorna runt om i England. Anledningen är att landets högstaliga, Premier League, stöttar ”Rainbow Laces-kampanjen” som är aktiv i slutet på november och början på december varje år.

Ligan vill främja jämlikhet och mångfald i en miljö som präglats av machokultur och en hätsk stämning på läktarna.

Graeme Le Saux, tidigare försvarare i Premier League-klubben Chelsea, fick utstå homofobi och kränkningar under sin tid som aktiv på 1990- och början på 2000-talet.

Enligt honom har klimatet blivit bättre sedan dess.

– Tack och lov vet jag att ingen annan spelare kommer gå i genom vad jag gick igenom, attityden har förändrats så mycket. Det är inte perfekt, men jag tror att vi kommit långt under en relativt kort period, säger Le Saux till Chelseas hemsida.

Förutom att kaptensarmband, hörnflaggor och skyltar fått regnbågens färger har Premier League-klubbarna också gjort om sina loggor i sociala medier tillfälligt.

Och så här såg det ut när spelarna entrade plan inför matchen mellan Watford och Manchester City i tisdags:

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro