ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Därför ger de sin 4-åriga dotter Botox

Hugo Ewald · 13 Okt 2015
Uppdaterad 20 Okt 2015
Kayla Eales, i mitten, med mamman Gemma och pappan Anthony.

Kayla Eales, i mitten, med mamman Gemma och pappan Anthony. Foto: Caters news


Kayla Eales är 4-år och lider av cerebral pares, som inneburit att hon inte kunnat gå på sina fotsulor. Men genom att hennes benmuskler injicerats med neurotoxinet Botox kan hon för första gången gå – på riktigt.

klar

Artikellänk är kopierad

4-åriga Kayla Eales som bor i brittiska Northhampton diagnostiserades först med cerebral pares vid ett års ålder. Sjukdomen innebär att hennes muskelkontroll och musklernas rörlighet påverkas starkt och Kayla har därför aldrig kunnat gå på sina fotsulor.

Men genom att hennes ben injicerats med neurotoxinet Botox, som annars främst förknippas med rynkborttagning, kan hon för första gången gå.

– Jag kommer aldrig glömma första gången hon stod upp på sina sulor. Hon bara flämtade till, kollade på mig och började fnissa, säger Kaylas mamma Gemma till Caters news.► LÄS MER: 2-åriga Tessa föddes utan näsa – nu ska en 3d-skrivare ge henne en ny

Lösningen är inte permanent, och Kayla behöver behandlingen var nionde månad för att kunna fortsätta gå, och nu söker Gemma efter mer permanenta behandlingar, bland annat genom crowdfunding.

Botox-behandlingen hjälper henne heller inte med smärtorna i benen, även om det drastiskt förbättrat hennes förmåga att gå.

– Kommer hon kunna opereras finns det en chans att hon kommer kunna gå resten av livet. Även om Botox-behandlingen är fantastiskt kommer det alltid bara vara en temporär sak, säger Gemma till Caters news.► LÄS MER: Bebisen kom i puberteten – fick mens och bröst

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro