ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Därför har Robin en stor fördel i Melodifestivalen

LINDA HELLUM · 5 Feb 2016
Uppdaterad 5 Feb 2016
Robin Bengtsson var med i "Idol" 2008.

Robin Bengtsson var med i "Idol" 2008. Foto: TT bild


Det är inte så konstigt att Idol”-stjärnorna dyker upp i Melodifestivalen. Talangtävlingen i TV4 har utbildat dem i att klara pressen.

klar

Artikellänk är kopierad

I år är det 15-årsjubileum för Melodifestivalen på turné, med deltävlingar på olika orter.

Att fylla alla dessa tävlingar med artister har inte varit svårt i musikaliska Sverige, inte minst tack vare TV4:s ”Idol”. Talangtävlingen har varit som en inkörsport till Melodifestivalen där vi genom åren har sett Idoler som: Erik Segerstedt, Ola Svensson, Agnes, The Moniker, Mariette, Amanda Fondell, Sebastian Karlsson, Christoffer Hiding, Darin och Andreas Weise med flera.

Och i år är inget undantag. Först ut i deltävling ett är Melodifestivals-vane Mattias Andréasson, nu i duon Albin & Mattias. I samma deltävling ses också Robin Bengtsson som kom trea i ”Idol” för åtta år sedan, släppte några singlar, tog artistnamnet ”B Robin” ett tag innan det blev tyst om honom – för att nu blåsa liv i karriären igen i årets första deltävling.

LÄS MER: Hög nivå på startfältet i Göteborg

Lite senare kommer vi även se ”Idol”-vinnaren 2014, Lisa Ajax, som är fast besluten att vända på trenden och inte bli ännu en ”Idol”-vinnare som faller i glömska. Och Melodifestivalen kan mycket väl vara nyckeln till det, det brukar vara ett vinnande koncept. Inte minst får de som inte vann i TV4 chansen till revansch. Det är inte bara ”Idol”-artisterna som ”utnyttjar” Melodifestivalen för att ta sig vidare i karriären, de berikar även Mellos startfält. Talangjakten är som en förberedande snabbkurs. En musikalisk symbios.

– Jag ser ”Idol” som ett fantastiskt verktyg för att hitta nya talanger. Vi slipper åka ut i landet och scouta, det gör "Idol" åt oss. De är så utbildade som tv-aktörer och inte nervösa för sammanhanget att stå på en stor scen med många kameror och få direktiv. Det är en jätteskillnad till och med från etablerade artister, sa Melodifestivalens exekutiva producent Christer Björkman i samband med ”Idols” tioårsjubileum 2014.

I år får vi även se Molly Pettersson Hammar på scenen och Mello-veteranen Danny Saucedo som den här gången ställer upp som låtskrivare.

klar

Artikellänk är kopierad

LINDA HELLUM
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro