ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Därför havererade rulltrapporna i Stockholm City

Valerie Kaspersen · 24 Jan 2019
Uppdaterad 25 Jan 2019
Det kommer dröja ytterligare lite längre tid innan alla rulltrappor är igång.

Det kommer dröja ytterligare lite längre tid innan alla rulltrappor är igång. Foto: Fredrik Samuelson/ TT


Pendeltågsstationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan stängdes under sommaren för reparationer, då en rulltrappa i Stockholm city “skenat iväg. Nu kommer förklaringen.

klar

Artikellänk är kopierad

Lyckligtvis skadades ingen allvarligt, men händelsen gjorde att SL satte in omfattande kontroller.

Det konstaterades att rulltrapporna inte var säkra och behövde repareras. Nu har SL kommit fram vad orsaken till haveriet var.

Inte robusta nog

Det var kopplingen mellan motor och drivning av rulltrappan som hade gått sönder och orsakat att rulltrappan började åka baklänges.

Besiktningsföretaget Dekra, som undersökt incidenten, har kommit fram till att konstruktionen i den havererade kopplingen inte var tillräckligt robust och inte klarat av den slitningen den egentligen borde.

– Vi sätter alltid säkerheten först och Dekras rapport visar att vi gjorde rätt som stängde rulltrapporna, säger trafikförvaltningens chef Caroline Ottosson i ett pressmeddelande.

Kommer dröja

Det kommer dröja ytterligare lite längre tid innan alla rulltrappor är igång. I slutet av mars beräknas alla rulltrappor vara åtgärdade.

– Det som tagit mest tid är tillverkning av de nya delarna, därefter ska de kontrolleras, installeras, besiktigas och rulltrappan provköras innan den kan tas i drift igen, säger  Caroline Ottosson.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro