ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Därför kan Apple visa både Iwatch och Iphone 6 i kväll

Aron Andersson · 9 Sep 2014
Uppdaterad 9 Sep 2014
Tim Cook har själv uttryckt att handleden är intressant för bärbar teknik, mer intressant än till exempel ett par glasögon.

Tim Cook har själv uttryckt att handleden är intressant för bärbar teknik, mer intressant än till exempel ett par glasögon. Foto: TT


När Apple har presentation i kväll förväntas Iphone 6 vara huvudnumret. Men hur troligt är det att även smarta klockan Iwatch får se dagens ljus? Metro har kollat på ryktena.

klar

Artikellänk är kopierad

Som vanligt blir läckorna allt fler när en Applepresentation närmar sig. Nyligen läckte vad som påstås vara de exakta specifikationer för Iphone 6.

Även ryktena om en smart klocka från Iphonejätten har intensifierats. Hur trovärdiga är uppgifterna? Här är några av skälen till varför Apple skulle kunna visa Iwatch redan i kväll.

► LÄS MER: Därför ska du inte köpa Iphone 6

► LÄS MER: Därför ska du köpa Iphone 6

1. Vd Tim Cook har pratat om fördelen med smart klocka

I vad som kan ha varit ett försök att prata illa om Google Glass har han tidigare förklarat att bärbar teknik är mer praktiskt på handleden än i glasögonen.

2. Hälsoarmband har varit aktuellt för Apple länge

Det sägs att Apple jobbat med ett smart armband länge nu, och att arbetet påbörjades redan på Steve Jobs tid. Fokus har då varit på hälsa, något som passar väl med Iphone 6 där en hälsoapp är en av de stora nyheterna. Konkurrenternas smarta armband har redan i dag stegräknare, pulsmätare och sensorer som mäter hur du sover på natten.

3. Apple behöver visa att de fortfarande är innovativa

Det har nu gått ett antal år sedan Apple gav sig in i ett nytt produktsegment. Det har gjort att företaget fått kritik för att inte vara tillräckligt uppfinningsrika. Förväntningarna på Apple har därför fortsatt att stiga, med rykten om både en smart tv och en smart klocka. Det är nu god tid för Tim Cook att visa att Apple även under hans ledning kan ta fram helt nya produkter, och inte bara uppdatera befintliga Appleprylar.

4. Flera modebloggare och redaktörer är inbjudna till lanseringen

Något som spätt på ryktena om att Iwatch visas redan i kväll är att modebloggare och moderedaktörer är inbjudna till kvällens evenemang. Enligt nyhetsbyrån Reuters är det flera modeprofiler som hört av sig och sagt att de fått inbjudningar för första gången från Apple.

5. Utvecklare har redan börjat skapa appar för klockan

Enligt sajten 9to5mac finns det utvalda företag som redan fått tillgång till verktyg för att utveckla appar till en smart klocka från Apple. Syftet är att det ska finnas appar redo när klockan presenteras. En källa hävdar exempelvis att Facebook är ett av företagen som redan fått möjlighet att ta fram en Iwatch-app.

Klockan 19.00 i kväll startar Apples presentation och klockan 18.45 inleder Metro vår liverapportering om presentationen. Då blir det upp till bevis för Apple.

Från konkurrenterna finns redan ett antal armband med exempelvis stegräknare, pulsmätare och sömnsensor. Det är funktioner som skulle passa bra med Apples nya hälsoapp.
Från konkurrenterna finns redan ett antal armband med exempelvis stegräknare, pulsmätare och sömnsensor. Det är funktioner som skulle passa bra med Apples nya hälsoapp.Foto: TT
Senast Apple introducerade en helt ny produkt var 2010, när Steve Jobs visade Ipad. Många kritiker anser att det är på hög tid att Apple visar något nytt.
Senast Apple introducerade en helt ny produkt var 2010, när Steve Jobs visade Ipad. Många kritiker anser att det är på hög tid att Apple visar något nytt.Foto: TT
Google lyckades övertala modedesignern Diana Von Fürstenberg att använda företagets smarta glasögon Google Glass vid en modevisning. Något som tyder på att Apple kan vara på väg att visa sin smarta klocka är att flera moderedaktörer bjudits in till kvällens presentation.
Google lyckades övertala modedesignern Diana Von Fürstenberg att använda företagets smarta glasögon Google Glass vid en modevisning. Något som tyder på att Apple kan vara på väg att visa sin smarta klocka är att flera moderedaktörer bjudits in till kvällens presentation.Foto: TT
Enligt källor till sajten 9to5mac har exempelvis Facebook redan fått tillgång till verktyg för att utveckla appar till Iwatch.
Enligt källor till sajten 9to5mac har exempelvis Facebook redan fått tillgång till verktyg för att utveckla appar till Iwatch.Foto: TT
klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro