ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Därför kan din hälsoapp vara värdelös

Josefin Svenberg · 1 Nov 2013
Uppdaterad 3 Nov 2013

Det finns tusentals hälsoappar på marknaden – men nu visar en ny rapport att det bara är en mindre andel som verkligen kan förbättra din hälsa.

klar

Artikellänk är kopierad

De räknar kalorier, testar din syn, visar träningsövningar och håller koll på promillen – men kanske visar hälsoapparna egentligen ingenting alls.
De räknar kalorier, testar din syn, visar träningsövningar och håller koll på promillen – men kanske visar hälsoapparna egentligen ingenting alls.Foto: TT

De räknar kalorier, testar din syn, visar träningsövningar och håller koll på promillen – men hur väl fungerar egentligen de populära hälsoapparna?

Inte särskilt bra alls, enligt en ny rapport från IMS, Institute for Healtchcare Informatics.

I rapporten har forskare utvärderat över 40 000 hälsoappar – men bara 16 275 av dem visade sig vara direkt relaterade till hälsa genom att både ta fram data om användaren och sedan erbjuda någon typ av råd till hur konsumenten ska använda informationen.

Det har forskarna kommit fram till genom att intervjua både läkare och apptillverkarna, skriver Time Healthland.

”I dag finns en svindlande mängd hälsoappar att välja bland, som är begränsade både i vägledning om kvalitet och medicinskt stöd. I både USA och Storbritannien har försök gjorts för att ge professionell vårdhjälp via appar, men deras omfattning och effekt är i dagsläget väldigt begränsade”, skriver rapportens författare enligt Time Healthland.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro