ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Därför ska du inte köpa Iphone 6

Aron Andersson · 3 Sep 2014
Uppdaterad 9 Sep 2014
Gör antennerna på baksidan av Iphone 6 till den fulaste Iphone hittills?

Gör antennerna på baksidan av Iphone 6 till den fulaste Iphone hittills? Foto: Feld & Volk


Om knappt en vecka visar Apple nya Iphone 6. Men varför ska du köpa mobilen? Metro har hittat skälen att hålla sig borta från nästa modell.

klar

Artikellänk är kopierad

Iphoneanvändare byter gärna upp sig. När Apple släpper ny mobil är det inte ovanligt att fansen köper senaste modellen, trots att de redan har förra årets.

När Iphone 6 väntas släppas i slutet av september är det lätt att hitta anledningar att köpa mobilen, den är ju större, snabbare och förhoppningsvis bättre än föregångaren. Men finns det några skäl att INTE köpa Iphone 6?

Metro listar några anledningar att undvika Apples kommande telefon.

► LÄS MER: Här är hetaste ryktena om Apples presentation

1. Det är den fulaste Iphone hittills

De bilder som läckt på Iphone 6 visar alla samma sak. Rundade kanter, tunnare design och, så klart, större skärm. Men de visar något mer: två fula antenner på baksidan av mobilen. Och då menar vi inte vackra hajfenor som på Ericssons klassiska R310.

Här handlar det om inbyggda antenner, något Apple vanligtvis brukar bygga in i mobilens sidor. På Iphone 6 sitter de i stället, av allt att döma, på baksidan av telefonen och ser allmänt fula ut.

2. Skärmen är alldeles för stor

Samtidigt som konkurrenterna växt och växt och växt till fullkomligt löjliga proportioner har Apple hållit fast vid en mer blygsam, och betydligt mer ergonomisk, skärmstorlek. Den har framstått som det vettiga alternativet i en allt mer absurd storlekshetsande ”bigger is better”-kultur som fått fäste av outgrundlig anledning.

Men inte längre. Nu hoppar även Apple på förstorningstrenden. Borta är dagarna då mobilen är perfekt anpassad till handflatan, nu är det tvåhandsfattning som gäller.

3. Det finns inte särskilt många alternativ att välja mellan

En Iphone. Det är vad som finns att välja på. När Apple förra året för första gången skulle presentera ett alternativ till sin klassiska Iphone blev det en ful, plastig b-version. 5C. C som i ”cheap” menade kritiska röster. Men särskild billig var den i ärlighetens namn inte, i alla fall inte vad gäller priset.

Den som i stället väljer Android eller Windows Phone har inga problem att hitta alternativ, skräddarsydda för både olika behov och olika plånböcker.

4. Kameran är dålig i jämförelse med vad som finns i andra mobiler

Okej, att kalla kameran i Iphone 5S för ”dålig” är kanske att ta i. Men den är knappast bäst. Sensorn är på 8 megapixel. Nokia har en mobilkamera med 41 megapixel. Ni hajar skillnaden. Nu är givetvis inte megapixlarna allt. Men den som vill ta bästa selfien bör se sig om efter andra alternativ än Iphone. Det finns en hel del.

5. Batteriet är dåligt och tar slut efter en dag (eller tidigare)

Apple har alldeles nyligen backat och börjat byta ut felaktiga Iphone 5-modeller där batteriet inte håller vad det lovar. Men alla andra då? Finns det någon Iphone-modell som kan gå en hel dag utan laddning? Med större skärm och ännu snabbare hårdvara lär batteritiden inte bli skitmycket bättre i Iphone 6.

►LÄS MER: Sprängd Iphone ”helt normalt” enligt Apple

Kanske hade Apple tjänat på att snegla på Ericssons gamla klassiker R310 och helt enkelt satsat på en hajfena som antenn?
Kanske hade Apple tjänat på att snegla på Ericssons gamla klassiker R310 och helt enkelt satsat på en hajfena som antenn?Foto: Feld & Volk / TT / Montage
Nu växer Iphone och blir lika ovettigt stor som flera av konkurrenterna. Var det något fel på storleken tidigare eller?
Nu växer Iphone och blir lika ovettigt stor som flera av konkurrenterna. Var det något fel på storleken tidigare eller?Foto: Feld & Volk
Det enda alternativet till nuvarande Iphone-modell är 5C, en plastig, tråkig kopia av originalet. Det är inte så mycket valmöjligheter.
Det enda alternativet till nuvarande Iphone-modell är 5C, en plastig, tråkig kopia av originalet. Det är inte så mycket valmöjligheter.Foto: Apple
Kameran i nuvarande Iphone 5S har en sensor med 8 megapixel. Här finns minst sagt utrymme för förbättring. Se bara på Nokia som har en mobil med 41 megapixel.
Kameran i nuvarande Iphone 5S har en sensor med 8 megapixel. Här finns minst sagt utrymme för förbättring. Se bara på Nokia som har en mobil med 41 megapixel.Foto: Apple
Batteriet är inte särskilt bra i Iphone, det töms rätt fort. Och går det riktigt illa kan det svälla och förstöra telefonen helt.
Batteriet är inte särskilt bra i Iphone, det töms rätt fort. Och går det riktigt illa kan det svälla och förstöra telefonen helt.Foto: Hasse Roine
klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro