ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Därför ska du köpa Iphone 6

Aron Andersson · 4 Sep 2014
Uppdaterad 4 Sep 2014
När Iphone 6 släpps kan plånboken bli överflödig. Åtminstone om ryktena stämmer OCH om Apples planer fungerar. Då skulle George Costanzas exploderande plånbok snart vara ett minne blott.

När Iphone 6 släpps kan plånboken bli överflödig. Åtminstone om ryktena stämmer OCH om Apples planer fungerar. Då skulle George Costanzas exploderande plånbok snart vara ett minne blott.


Om mindre än en vecka visar Apple nya Iphone 6. Men varför ska du köpa mobilen? Metro har hittat skälen att välja just den senaste modellen.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro har redan listat några anledningar att hålla sig borta från Iphone 6. Men självklart finns det många som ändå kommer att stå i kö för att få köpa Apples senaste lur. Vad finns det egentligen för skäl att hosta upp flera tusenlappar för mobilen?

Metro listar nu några anledningar att välja just Iphone 6.

►LÄS MER: De har redan börjat köa för Iphone 6

1. Du slipper kånka runt på plånboken

I komediserien Seinfeld bär George Costanza på en plånbok så tjock och full av kvitton och rabattkuponger att den till slut exploderar. För framtida generationer kommer denna dystopiska verklighetsbeskrivning te sig lika overklig som användandet av kassettband, vhs eller cd-skivor.

Enligt flera rykten satsar Apple på att göra Iphone 6 till en betallösning som gör plånboken överflödig. Den kontant- och kortlösa betalningstekniken har börjat få spridning i Sverige redan, men det krävs nog en jätte som Apple för ett rejält genomslag.

2. Du kommer kunna surfa snabbare än någonsin i mobilen

Det finns inget S i Iphone 6 och som alla Iphoneägare vet brukar S:et signalera snabbhet (Speed). Men trots denna avsaknad ser det ut som att mobilen blir riktigt snabb ändå.

Den nya A8-processorn kan enligt kinesiska källor få en hastighet på över 2,0 GHz per kärna (på 5S är motsvarande hastighet 1,3 GHz). Enligt analytiker kommer Iphone 6 dessutom ha stöd för 802.11ac vilket gör att surf på wifi-nätverk kan bli hela tre gånger snabbare. Dessutom ser det ut som att mobilen får ett nytt 4G-modem med hastigheter upp till 150 Mbit/s, jämfört med 100 Mbit/s för Iphone 5S.

3. Slipp betala dyra pengar för en personlig tränare

En av de mer omskrivna uppdateringarna i IOS 8, Apples nästa operativsystem, är hälsoappen. Utöver data som samlas in från diverse andra träningsappar sammanställer den även data om exempelvis sömn, mediciner och näringsintag med mera. Här går det att spara dyra pengar som annars skulle slösas på personliga tränare, läkarbesök och diverse hälsoprylar.

4. Du slipper tråkiga repor i skärmen

Det är inte helt klart att båda modellerna av Iphone 6 (för det verkar bli två modeller) kommer att ha skärmar av ”Sapphire crystal”. Men klart är att Apple beställt safirglas i mängder. Det reptåliga materialet, som redan används framför kameran och på hemknappen kan alltså snart leta sig in i skärmarna. Och det skulle innebära att bara diamant, safir eller rubin skulle kunna repa glaset. Troligtvis kommer diverse Youtube-profiler att sätta detta på prov rätt omedelbart efter att telefonerna börjar säljas.

5. De bästa apparna kommer först till Iphone

Iphone har redan de bästa apparna och många utvecklare verkar favorisera Apples mobil. Med IOS 8 finns det fler verktyg som gör det ännu lättare (och roligare) att skapa nya appar, vilket bådar gott för Iphoneanvändare.

En positiv nyhet är till exempel ”Extensibility” som gör att appar kan interagera med varandra på ett nytt sätt. I korta drag innebär det att olika appar kan låna funktioner av varandra, till exempel fotofilter eller delningsknappar. Nya programmeringsspråket ”Swift” som Apple presenterat gör det också enklare att skapa appar, liksom funktionen ”Metal” ska se till att grafiken blir bättre i spel.

► LÄS MER: Därför ska du inte köpa Iphone 6

Internet i mobilen har kommit långt sedan begynnelsen. Och i Iphone 6 kommer det att bli ännu snabbare. Med snabbare processor, snabbare wifi och snabbare 4G.
Internet i mobilen har kommit långt sedan begynnelsen. Och i Iphone 6 kommer det att bli ännu snabbare. Med snabbare processor, snabbare wifi och snabbare 4G.Foto: Rolf Höjer / TT
Med Apples nya hälsoapp slipper du dyra timmar med personlig tränare. Mobilen håller koll på din hälsa i stället.
Med Apples nya hälsoapp slipper du dyra timmar med personlig tränare. Mobilen håller koll på din hälsa i stället.Foto: Patrick Sörquist / TT
Om ryktena stämmer kan åtminstone någon av de kommande Iphone 6-modellerna få skärm i safirglas. Det skulle innebära att repor och krossade framsidor skulle bli väldigt mycket mer sällsynt.
Om ryktena stämmer kan åtminstone någon av de kommande Iphone 6-modellerna få skärm i safirglas. Det skulle innebära att repor och krossade framsidor skulle bli väldigt mycket mer sällsynt.Foto: Aron Andersson
Med nya operativsystemet IOS 8 har Apple släppt flera verktyg som gör det lättare för utvecklare att skapa appar. Det gör det troligt att Apple även fortsatt kommer att vara ledande på appmarknaden.
Med nya operativsystemet IOS 8 har Apple släppt flera verktyg som gör det lättare för utvecklare att skapa appar. Det gör det troligt att Apple även fortsatt kommer att vara ledande på appmarknaden.Foto: Fredrik Sandberg / TT
klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro