ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Därför ska du som har penis också knipa

Åsa Enervik · 18 Jan 2017
Uppdaterad 18 Jan 2017

Foto: Illustration: Eva Fallström


Att knipa – lyfta bäckenbottenmuskulaturen – är faktiskt lika viktigt för dem med penis. En stark bäckenbotten hjälper mot såväl tidig utlösning som dålig hållning. Dessutom kan orgasmerna bli mer intensiva.

klar

Artikellänk är kopierad

Alla har bäckenbottenmuskulatur, oavsett kön. Bäckenbottenmuskulaturen är en grupp muskler i botten av bukhålan som har till uppgift att hålla uppe de inre organen. Muskulaturen fungerar också som slutning till urinrör, slida och ändtarm. Bäckenbotten är involverad när man tränar, hostar, nyser, kräks, kissar och bajsar, samt vid graviditet och förlossning.

Vid ansträngning, till exempel när vi bär tunga saker, motionerar eller nyser ökar trycket i buken. Det gör att organen trycks neråt. Därför är det viktigt att knipa – eller lyfta – bäckenbotten vid ansträngning men också att kunna slappna av i den. Skillnaden mellan en lyft och en avspänd bäckenbotten blir tydlig när vi tränar den.

Träning av musklerna i bäckenbotten kan både förebygga och hjälpa oss att komma till rätta med problem som smärta i underlivet eller svårighet att hålla tätt (inkontinens), även försvagad bäckenbotten som kommer med åldern och tidig utlösning kan behandlas genom bäckenbottenträning.

Fördelarna är alltså många: Bäckenbottenträning gör att kvinnor lättare kan uppnå orgasm, och intensiteten i orgasmerna kan öka. Att problem med erektion och tidig utlösning kan bli bättre genom bäckenbottenträning hänger ihop med att förutsättningen för en erektion är ett fungerande blodflöde ut i penis svällkroppar och att blodet stannar där. Med en bra blodcirkulation och en tränad bäckenbottenmuskulatur kan musklerna i bäckenbotten se till att blodet stannar i svällkropparna. Musklerna håller dessutom den erigerade penisen i styr. Bäckenbottenträning blir alltså ett bra sätt att behandla det som kallas erektil dysfunktion, svårt att få och/eller behålla erektionen.

Dessutom är kontroll över bäckenbottenmusklerna hemligheten bakom att personer med penis kan få flera orgasmer innan utlösning.

Musklerna håller också organen i rätt läge, vilket förbättrar hållningen och ger ökad muskelkraft kring slida, urinrör och ändtarm.

Så, vad väntar du på? Sätt igång och kniip!

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Enervik
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro