ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Därför snackar alla om Miley Cyrus

Emma Björkman · 12 Dec 2013
Uppdaterad 16 Dec 2013

MTV har utsett Miley Cyrus till årets artist. Och i veckan blev det klart att hon kommer till Sverige i maj nästa år. Metro tittar närmare på den omtalade stjärnan som faktiskt är mer än bara skandaler.

klar

Artikellänk är kopierad

Miley Cyrus är medveten om uppmärksamheten hon skapat i år både genom sin musik, sitt privatliv och sina framträdande. – Till och med de som vill hata mig kan inte undkomma det faktum att jag bokstavligt talat är den som alla pratar om, säger hon i Cosmopolitans decembernummer.
Miley Cyrus är medveten om uppmärksamheten hon skapat i år både genom sin musik, sitt privatliv och sina framträdande. – Till och med de som vill hata mig kan inte undkomma det faktum att jag bokstavligt talat är den som alla pratar om, säger hon i Cosmopolitans decembernummer.Foto: Scanpix

MTV har ju utsett Miley Cyrus till årets artist – men visst har hon även landat på magasinet Times topp-tio lista över årets personer? Ja, och det är inte så konstigt. Miley Cyrus är en av årets största snackisar.  MTV ger henne utnämnandet på grund av att hon dominerat både topplistorna (och rubrikerna) i år med sitt album ”Bangerz” och superhitarna ”We can’t stop” och ”Wrecking ball”.  Times redaktör Nancy Gibbs förklarar att de satte henne på topp-tio-listan eftersom ”hon är en symbol för hur vi lever”. Men Miley Cyrus fick se sig besegrad av påven som slutligen utsågs till årets person.   Vad säger popstjärnan om att hon hårdbevakas av media? I en intervju med Rolling Stone Magazine säger stjärnan att hon tror att det är medierna som blåser upp och hårdvinklar det hon gör för att få läsare, snarare än att det är folks åsikter som henne som speglas i deras skriverier.  Flera kändisar, bland andra Sinead O´Connor, Cher och Noel Gallagher har sagt sin mening om henne men Miley Cyrus har en taktik för att inte påverkas av andras åsikter. – Låt inte folks bedömningar definiera vem du är. Läs inte kommentarer och bli nervös. Vet vem du är, säger hon till Rolling Stone.   Men visst får hon beröm av andra stjärnor också? Ja. I synnerhet uppmärksammas henne röst av andra i musikbranschen. Flera har öppet hyllat hennes sångröst. Den brittiska artisten Ed Sheeran kallar hennes pipa för ”fantastisk”, Katy Perry har sagt att Miley Cyrus röst är ”makalös” och producenten Pharrell Williams, som jobbat med hennes succéalbum ”Bangerz” både berömmer och försvarar henne. – Hennes röst är galen. Jag säger till alla: ”Ni måste komma i håg att hon är 21 år och njuter av livet, säger han till Complex Magazine.   Vad har Miley Cyrus på gång framöver? I februari kickar hon igång ”Bangerz world tour”. Efter stopp i Kanada och USA (där bland annat svenska stjärnduon Icona Pop kommer att vara förband) flyger hon över till Europa. De svenska fansen kan se framemot den 30 maj, då ger hon en konsert i Globen i Stockholm.  

LÄS MER: Miley Cyrus nya nakenchock

LÄS OCKSÅ: Mileys galna veckor

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro