ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Därför spillde du kaffet i morse men inte ölen i går

Emmelie Wallroth · 30 Nov 2014
Uppdaterad 30 Nov 2014

Foto: Youtube


klar

Artikellänk är kopierad

Nu har forskare tagit reda på varför det är lättare att spilla kaffe än öl.

Det är forskare vid universitetet Princeton University i New Jersey i USA som har tagit reda på vad som ligger bakom det mystiska problemet, skriver sajten Gizmodo, vilket även Aftonbladet tidigare uppmärksammat.

Forskarna skapade ett skum som hälldes upp i ett glas med vätska. Glaset sattes sedan i rörelse till dess att vätskan skvätte ut. Samma sak gjordes sedan med ett glas vätska utan skum.

Och testet visade vad de flesta antagligen upplevt själva – i glaset med skum dämpades vätskan och spilldes inte ut lika lätt som i glaset utan skum. Enligt testet så räcker det med tre millimeter skum för att förhindra onödigt spill.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro