ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Därför stoppade Valve Dota-majorn i Filippinerna

Erik Glanell · 6 Jan 2018
Uppdaterad 6 Jan 2018
Det blir ingen major i Filippinerna.

Det blir ingen major i Filippinerna. Foto: Valve


Krav på drogtester för alla Dota 2-spelare som äntrade landet. Det var vad som fick Valve att dra tillbaka sitt samarbete med turneringen Galaxy Battles i Filippinerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Som en blixt från klar himmel kom Valve i veckan med beskedet att Dota-majorn i Filippinerna inte längre hade deras stöd. Nyheten slog ner som en bomb och ingen förklaring till det hastiga beslutet uppgavs. I stället gick företaget ut med en luddig motivering på spelets officiella hemsida.

”Baserat på den information som vi har fått angående nya statliga regler för esportare som äntrar Filippinerna har vi beslutat att dra tillbaka turneringens major-beteckning… Beslutet baseras på vad vi känner är orimliga inskränkningar på spelarna integritet… Turneringen i sig kan fortfarande spelas, men utan att Valve eller Dota Pro Circut är involverade”, står det bland annat i meddelandet.

Nu står det däremot klart vad det var för något som fick Valve att hastigt dra sig ur. Enligt reglerna, som infördes i juli 2017, måsta alla esportare drogtestas innan de får tillåtelse att delta i tävlingar.

”Spelare skulle bli föremål för drogtester och undersökningar som en det av den statliga policyn för att få komma in i landet. Givet hur det låg till kände vi att det var bästa att dra oss ur”, ska en talesperson för Valve ha sagt till Compete.

Att turneringen nu förlorar sin major-status har redan fått kvalificerade lag att hoppa av. Samtidigt uppger Valve att de tittar på en alternativ lösning för att lagen ska få spela, men på en annan plats.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro