ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Därför tiger Säpo om svenska terror-gripanden

Metro · 12 Sep 2011
Uppdaterad 12 Sep 2011
Natten till igår greps fyra misstänkta terrorister i Göteborg. Men Säpo är förtegen med sina uppgifter.

Natten till igår greps fyra misstänkta terrorister i Göteborg. Men Säpo är förtegen med sina uppgifter.


Expert: Skulle det visa sig att det har någon typ av al-Qaida-relaterad koppling så blir det genast ett enormt fokus och tryck på Säpo.

klar

Artikellänk är kopierad

Tio år efter 11 septemberdåden i USA fortsätter jakten på terrorister – i Sverige. Natten till igår greps fyra misstänkta terrorister i Göteborg. En poliskälla uppger för Expressen att de misstänks ha koppling till terrornätverket al-Qaida, och att de befaras ha skaffat eller varit på väg att skaffa vapen och sprängmedel. Men varken Säpo eller förundersökningsledaren, vice chefsåklagare Agnetha Hilding Qvarnström, ville igår kommentera uppgifterna. Inte heller ville de säga något om de misstänktas identitet eller eventuella motiv. – Jag tror man är speciellt restriktiva eftersom det är årsdagen. Skulle det visa sig att det har någon typ av al Qaida-relaterad koppling så blir det genast ett enormt fokus hit och ett enormt tryck på Säpo informationsmässigt. Sedan finns ju också förundersökningssekretessen, säger Magnus Ranstorp, terrorexpert vid Försvarshögskolan, till TT. Ett annat skäl till Säpos tystnad kan vara fjolårets tillslag i Göteborg då ett antal personer greps misstänkta för förberedelse till terrorbrott efter ett bombhot. De släpptes senare då bombhotet var ett missförstånd. Gripandena gjordes sent i lördags kväll av polisens nationella insatsstyrka. Samtidigt beordrades utrymning av konsthallen Röda Sten vid Älvsborgsbrons södra fäste, där en stor fest med 400 personer pågick. Faran blåstes över tidigt igår morse.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro