ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Därför var hon orolig inför "Mad Men"

Ned Ehrbar/Metro World News · 11 Apr 2013
Uppdaterad 11 Apr 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Stjärnan från ”Mad men” var förstås orolig när hennes rollfigur lämnade reklamfirman förra säsongen. Men seriens skapare kunde lugna Elisabeth Moss.

När Elisabeth Moss fick reda på att hennes rollfigur i ”Mad men”, Peggy Olson, skulle lämna sitt jobb på Sterling Cooper Draper Pryce hade hon bara en fråga: ”Är jag fortfarande med i serien?”

– Han (Matthew Weiner) ringde mig innan manuset till avsnittet kom och berättade allt för mig. Han sa att ”det här kommer att hända och du kommer att sluta”. Och jag sa: ”Det låter fantastiskt: Är jag fortfarande med?” Han blev faktiskt lite stött och svarade: ”Självklart, ja!” 

Elisabeth Moss är fortfarande en viktig del av ”Mad men” när den sjätte säsongen börjar – även om hon flyttar till en ny firma. Till en början var hon lite orolig över hur mycket utrymme hon skulle få när hon inte längre var anställd på Sterling Cooper Draper Pryce.

– Det var jag absolut. Jag var lite ledsen för jag gillar verkligen de där killarna. Det är dem jag har växt upp med. Men jag är väldigt nöjd med hur det har utvecklat sig. Jag blev glatt överraskad över hur mycket jag fick göra den här säsongen. 

Hon kan inte berätta mycket om vad som händer i denna säsong, men inflytandet från Peggys mentor och förre chef Don Draper (Jon Hamm) går inte att förneka.

– Jag tror att Don motsvarar hennes idé om vad en chef är, så hon har uppenbarligen lärt sig hur man är chef av honom. Hon försöker sig på det, men till syvende och sist är hon Peggy och inte Don. Det som gör att Don älskar henne och respekterar henne så mycket är att hon är bättre än han är. Hon har ett hjärta. Jag tror att hon kommer att behöva lära sig hur hon ska göra saker på sitt sätt. Hur hon ska vara sig själv. Och inte bara följa an dras exempel, särskilt inte Dons.  

klar

Artikellänk är kopierad

Ned Ehrbar/Metro World News
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro