ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Darin: Det var som terapi

Emma Björkman · 29 Jan 2013
Uppdaterad 30 Jan 2013

Darin är mer personlig än tidigare på nya albumet Exit” som släpps i morgon. Men texterna om relationer var tuffa att skriva.

klar

Artikellänk är kopierad

I morgon släpps Darins sjätte album ”Exit”. Det skrevs i en rasande fart. När Darin träffade den amerikanske producenten Jim Beanz sa det klick på det kreativa planet och de skrev fem låtar på sex dagar.  

– Han är en låtskrivare jag sett upp till och velat jobba med länge. Vi hade kul i studion och vi gick på bio och gick ut och käkade, säger Darin Zanyar, 25.

Han berättar att melodierna kommer lätt till honom medan låttexterna kräver mer jobb. I synnerhet under arbetet med ”Exit” där han är mer personlig än tidigare.

– Det är mycket relationer och ganska djupa texter. ”Same old song” handlar om när något upprepar sig och till slut måste man säga ”Det här fungerar inte, vi kommer tillbaka till ruta ett varje gång vi försöker”, säger Darin.

Var det jobbigt att se tillbaka när du skrev låtarna?

– Ja, det tycker jag. Det var nog bra för mig att skriva om det, det var som terapi, säger Darin.

I vår ger han tre konserter i Sverige – på Cirkus i Stockholm, Trädgår’n i Göteborg och KB i Malmö. Sedan vill han satsa internationellt.

– Men jag kommer inte att satsa på alla territorier samtidigt, säger Darin.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro