ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Darin: Folk tror inte att jag kan vara galen”

Hugo Ewald · 24 Sep 2015
Uppdaterad 24 Sep 2015

Det är dags för ett nytt avsnitt av Metros succéprogram Fråga mig”, och personen som denna gång följer i bland annat Måns Zelmerlöw och Zara Larssons fotspår är skivaktuella Darin. Nu har du chansen att fråga Darin precis vad du vill. Ställ din fråga längst ned i artikeln.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Gustav Gräll

Vad fick dig att tacka ja till ”Fråga mig”?

– Bra fråga, haha! Jag tror det handlar om nyfikenhet över vad folk egentligen kommer ställa för frågor.Den nya plattan är ju lite av en helomvändning, hur kommer det sig? – Jag letade och så fanns den där, haha! Nej, det tog två år att göra klart den. "Så mycket bättre!" gjorde att jag blev sugen att sjunga mer på svenska. Samtidigt hittade jag ett nytt sound som jag gillade, och allt blev livebaserat. Det blev helt nya typer av texter som jag inte skrivit innan och allt kändes väldigt personligt. Det var därför bestämde jag mig för att släppa det själv på eget skivbolag. Det är väldigt mycket nytt och spännande, och det är därför titeln "Fjärilar i magen" känns så bra. Det beskriver hela perioden under vilken plattan kom till. 

Är det några särskilda band som varit extra viktiga när du gjorde den nya skivan? – Speciellt Simon & Garfunkel, de är verkligen det bandet som just musikaliskt inspirerat mig. Och sedan också Mama and the Papas, Scott McKenzie och allt som är från 60- och 70-talet. Men jag har förstås experimenterat fram något eget utifrån det så att det passar mina melodier och texter. Därför var också valet av studio viktigt eftersom vi spelade in skivan i en studio från den tiden.► LÄS MER:  Fredrik Wikingsson: ”Det är så jävla mycket kändisrunk på tv”

Du framställs ofta som väldigt blyg och tillbakadragen, är du det?

– Det är en av mina sidor. Den stämmer, men sedan finns det andra sidor. Jag tror inte folk förväntar sig att jag ska kunna vara galen. Just humor är någonting jag älskar, det är det förutom musiken som är det viktigaste i min personlighet. Och bland mina närmaste vänner skämtar jag hela tiden. Jag har en vän som berättade att hon var kär i dig som liten, har du någonsin varit olyckligt kär i en kändis?

– Haha! Angelina Jolie. Under Tomb Raider-perioden! Fråga mig sänds på Metro.se måndagen den 28 september klockan 19:00, men du kan ställa frågor till Darin redan nu. ► LÄS MER:  Måns Zelmerlöw: Jag skulle kunna dejta en kille Ställ dina frågor i fältet nedan!

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro