ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dataspel kan ge bättre syn

Jenny Sköld · 8 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Dataspel har hittills mest förknippats med våld, databeroende och för lite frisk luft och motion – åtminstone av oroliga föräldrar. Men nu har en ny sensationell undersökning visat att dataspel med mycket action och våld också kan vara bra - för synen.

En timmes dataspelande varje dag förbättrar vissa aspekter av synen med hela 20 procent, visar undersökningen som gjorts av forskare vid Rochesteruniversitetet i New York. Det är enligt undersökningen främst synskärpan som förbättras, skriver tidningen PC World.Forskarna gjorde upptäckten genom att dela in testpersoner i två grupper. Den ena gruppen fick spela actionspelet "Unreal Tournament" en timme varje dag medan grupp två fick spela det ganska simpla Tetris-spelet. När de sedan fick i uppgift att identifiera bokstaven T i ett myller av andra bokstäver och symboler, visade det sig att "Unreal Tournament"-gruppen var 20 procent snabbare än innan de spelat. Tetris-gruppen, däremot, visade ingen förbättring alls.

Om synen förbättras ännu mer av flera timmar om dagen framför dataspelet, framgår inte.

Forskningsresultatet kan komma att användas för att utveckla mjukvara som härmar actionspelets krav på att snabbt identifiera objekt på skärmen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro