ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dataspel lär militärer ta hand om skadade

Aron Andersson · 2 Jun 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
En skärmdump från spelet Tactical Combat Casualty Care, TC3, där du spelar en sjukvårdare i Afghanistan.

En skärmdump från spelet Tactical Combat Casualty Care, TC3, där du spelar en sjukvårdare i Afghanistan. Foto: Engineering & Computer Simulations


klar

Artikellänk är kopierad

Sjukvårdare i militären tränas med hjälp av dataspel. Afghanistan-simulering förbereder soldater på verkliga förhållanden.Nu behöver inte sjukvårdare ge sig ut i fält för att lära sig lägga bandage om skadade soldater. Ett dataspel hjälper dem träna för skarpa situationer.Från Engineering & Computer Simulations i Florida, USA, kommer Tactical Combat Casualty Care, TC3. Det är ett spel som simulerar förhållandena för militära sjukvårdare under krig, skriver Medgadget.I spelet, som är skapat för den amerikanska militären, ikläder spelaren sig rollen som en sjukvårdare i Afghanistan. Där utsätts spelaren för ett antal olika scenarion som kan hända i verkliga krigssituationer och efteråt ger spelet ett omdöme om agerandet.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro