ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dataspel på schemat förslag i riksdagen

Mary Örnborg · 10 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

NYTT LÄROMEDEL. Dataspel har många fördelar för inlärningsförmågan. På lärarutbildningen vid Malmö högskola har forskning kring digitala spels möjlighet att stärka studenternas inlärningsförmåga och möjlighet att utnyttja spelen i undervisningssammanhang bedrivits sedan sex år tillbaka. Erfarenheten är att bra digitala spel bland annat utvecklar förmågan att lösa problem, tränar koncentrationsförmåga och uthållighet, ger möjlighet att pröva olika identiteter och resonera kring etiska problem.

Riksdagsledamoten Camilla Lindberg (fp) har i en motion till regeringen lagt fram förslaget att digitala medier bör införas som ett obligatoriskt moment i lärarutbildningen, och att redan yrkesverksamma lärare bör vidareutbildas i digitala medier. Bland annat skriver hon att digitala medier har stor potential att utveckla skolundervisningen. I skolan är de digitala möjligheterna som lärandeverktyg svagt utnyttjade, skriver hon i sin motion.

klar

Artikellänk är kopierad

Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro