ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dataspelande ungdomar dricker mindre alkohol

Kristoffer Rengfors · 11 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
En pojke spelar dataspel. 

En pojke spelar dataspel.  Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

STUDIE. Unga som spelar dataspel dricker mindre alkohol och tränar lika regelbundet som de som inte spelar. Det framgår av en studie publicerad i antologi av Ungdomsstyrelsen i dag.  – De allra flesta unga som spelar datorspel är som andra ungdomar. Vi kan inte se några samband mellan dataspel och sämre hälsa, säger Per Nilsson, generaldirektör på Ungdomsstyrelsen i ett uttalande.Av de 2 900 ungdomar mellan 16 och 25 som svarat på undersökningen uppgav sju av tio att de spelar dataspel. Tre av tio gör det varje vecka eller oftare och killar spelar mer än tjejer. Enligt resultaten från studien dricker 24 procent av de högaktiva spelarna inte alkohol alls. Bland de som inte spelar alls är samma siffra 19 procent.– I vår studie kan vi se att unga som spelar datorspel dricker mindre alkohol, stressar något mindre och idrottar i lika hög grad som andra ungdomar, säger Per Nilsson.

Undersökningen ger även en fingervisning om ungdomars datoranvändning. På andra plats bland vanligaste fritidsaktiviteter, efter att umgås med kompisar, kommer att surfa eller chatta på internet. 85 procent av ungdomarna uppgav att de gör detta någon gång i veckan eller oftare. 

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro