ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dataspelsbranschen välkomnar nya lagen

Kristoffer Rengfors · 4 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den svenska dataspelsbranschen välkomnar regeringens genomklubbning av en ny fildelningslag.

Svenska dataspelsutvecklares intresseorganisation Dataspelsbranchen har inte fått ta del av hela propostionstexten, men ställer sig positiva till den bild som Beatrice Ask målade upp under torsdagens pressträff.

– Situationen med anarki på internet kan inte fortsätta, säger Per Strömbäck, talesperson för Dataspelsbranschen. Propositionen är viktig, inte minst för symbolvärdet att det blir tydligt att den som sprider andras verk kan få påföljder, säger Per Strömbeck, ordförande för Dataspelsbranschen.Film-, skiv- och spel-bolag har kritiserats för att inte följa med i tiden och erbjuda konsumenter produkter via moderna distributionsformer. Det tillbakavisas av svenska dataspelsföretag.- Det handlar inte om att skydda föråldrade distributionsformer, säger Fredrik Wester, vice VD för Paradox Interactive som distribuerar dataspel på internet via tjänsten Gamers Gate. Poängen är att vi som har lagliga affärsmodeller på internet måste få hjälp mot den olagliga konkurrensen, säger säger Fredrik Wester, vice VD för Paradox Interactive i ett uttalande.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro