ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

David cyklar från Malmö till Kiruna – för att hjälpa barn med cancer

Filip Häggberg · 19 Maj 2016
Uppdaterad 19 Maj 2016
David planerar att cykla 15 mil om dagen.

David planerar att cykla 15 mil om dagen. Foto: Privat


När David Muller fyllde 50 år gick han genom en medelålderskris. Han löste den genom att planera en 185 mil lång resa – för att samla in pengar till Barncancerfonden.

klar

Artikellänk är kopierad

Amerikanen David Muller har genom hela livet haft att cykla som passion. När han fyllde 50 år och upplevde en medelålderskris, som han uttrycker det, fanns det ingen tvekan om vad han skulle göra åt det.

Den 28 maj ger sig New Jersey-födda David iväg med en kollega för att cykla de dryga 185 milen mellan Malmö och Kiruna.

– Jag ville åka på ett äventyr. Först tänkte jag köra tävlingen Vätternrundan, men jag ville göra mer än så. Jag började läsa på om sträckor man kunde åka och när jag väl fick syn på Malmö till Kiruna kunde jag inte sluta tänka på det, säger David Muller till Metro.

Samtidigt som David ville göra någonting för sig själv tar han chansen att också hjälpa andra. I samband med resan har han en insamling på Barncancerfonden.

– Min mor avled i bröstcancer och att hjälpa barn känns helt rätt, så det är därför. Jag tog kontakt med Barncancerfonden som hjälpte mig att starta en insamling, säger han.

David räknar med att resan kommer att ta 12 dagar, vilket kräver att han cyklar ungefär 15 mil per dag. Han tror inte att det kommer att bli speciellt tufft rent fysiskt, men den mentala biten kan bli jobbigare.

LÄS MER
Fredrika, 24, har cyklat till Thailand – för kvinnors rättigheter

– Jag tränar spinning flera gånger i veckan, så den fysiska utmaningen tror jag att jag klarar av. Det är psyket som kan ta stryk, men eftersom jag tycker att det är så himla roligt tror jag inte det kommer bli ett problem heller, säger David Muller.

Det han ser fram emot mest är att se vackra landskap längs vägen. Det enda negativa han kan komma att tänka på är vädret.

– Jag har sett mycket bilder på naturen i norra Sverige framför allt, så det ska bli coolt att uppleva. Dessutom ska det bli kul att träffa massa människor och se djur som jag aldrig sett förr. Vinden är det som kan skapa problem, det blåser mycket mer i Sverige än vad jag är van vid, säger David Muller.

Resan kommer att dokumenteras på Davids blogg. Där kommer han dagligen uppdatera med bilder, text och hur det går för insamlingen till Barncancerfonden.

LÄS MER
Systrar tjänade 2 000 på två timmar – skänker till Barncancerfonden
klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro