ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

David Fincher: Herregud, hur överlever svenskarna?

Jenny Sköld · 25 Nov 2011
Uppdaterad 25 Nov 2011
David Fincher tillsammans med Rooney Mara under en presskonferens i Stockholm. Rooney Mara har tagit över rollen som Lisbeth Salander. I den svenska versionen har Noomi Rapace hyllats för sin tolkning av den rollen.

David Fincher tillsammans med Rooney Mara under en presskonferens i Stockholm. Rooney Mara har tagit över rollen som Lisbeth Salander. I den svenska versionen har Noomi Rapace hyllats för sin tolkning av den rollen. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Under 145 inspelningsdagar förra vintern tycks regissören David Fincher ha fått nog av Sverige. I en intervju med USA Today, som handlar om inspelningen av den amerikanska versionen av Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor", förklarar han varför. – När solen går ner klockan 14 på eftermiddagen, det blåser upp och är under 30 grader kallt, då inser man att folk där är av den mer rejäla sorten säger han. – Och då tänker man – herregud, hur överlever de detta? Men eftersom han är en beryktat noggrann regissör uthärdade han ändå flera månader i kylan. Han säger också att det svenska landskapet gav karaktär åt filmen. – Folk lever inte på varandra i lägenheter. Det är flera kilometer mellan husen och man går omkring på ett flera decimeter tjockt islager. Det är helt otroligt. Det är anledningen till att berättelsen inte utspelar sig i Cleveland.

Den amerikanska versionen av Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" får titeln "The girl with the dragon tattoo". Det har premiär 21 december.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro