ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

David hackade sig fram på isen – blev en båtfärd på 7 timmar

Evelina Pålsson · 8 Jan 2016
Uppdaterad 8 Jan 2016
På bilden till vänster har David precis påbörjat färden över viken. På den till höger var han nära att ge upp.

På bilden till vänster har David precis påbörjat färden över viken. På den till höger var han nära att ge upp. Foto: Krishna Eranki/Privat


När vattnet frös på tänkte David Winqvist från Karlskrona att det var dags att ta upp båten. Det slutade med en efterlysning i P4 och ett nytt smeknamn.

klar

Artikellänk är kopierad

David Winqvist har fått namnet ismannen efter att ha hackat sig igenom isen vid Gräsvik i Karlskrona. Han skulle bara ta upp sin båt men på grund av isen tog det 7,5 timme för honom att få upp den på bilsläpet.

– I mitten blev isen tunnare och sedan tjockare igen och då tänkte jag att nu ger jag upp, säger David Winqvist till Metro och fortsätter.

– Jag ringde pappa för att be om råd och han sa ”vänd, det är inte värt det”.

► LÄS MER: Paddlade nästan 100 mil – räddade hund

Men eftersom båten saknade back och ”stigen” han hackat fram var för smal för att båten skulle kunna vändas hade han inget annat val än att fortsätta.

– Nu har jag träningsvärk lite överallt i kroppen, säger David Winqvist.

För att ta sig fram igenom isen hade han motorn på tomgång medan han själv stod i fören och slog sönder isen.

– Det var kämpigt, jag blev trött och hade varken med mig mat eller vatten, säger David Winqvist.

Vad han inte visste var att han hade åskådare under färden. Enligt P4 Blekinge stod personalen på Telenor vid Gräsvik i Karlskrona samlade vid fönstret för kolla på figuren i båt på isen nedanför kontoret.

– Först skrattade vi en del, men sen började vi heja på honom. Det var mycket underhållande, säger Linda Nejdfeldt på Telenor till P4.

► LÄS MER: Haj hoppade upp på surfbräda

Radiokanalen gjorde en efterlysning för att hitta den mystiska ismannen och när David Winqvist kom hem såg han den på Facebook.

– Det var mest kul, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro