ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

De 3 övertrampen som fällde Immortals-stjärnan

Erik Glanell · 21 Sep 2017
Uppdaterad 21 Sep 2017
Vito "kNgV-" Giuseppe spelar inte längre under Immortals flagg.

Vito "kNgV-" Giuseppe spelar inte längre under Immortals flagg. Foto: Pierre Yves Laroche/Dreamhack


Efter en turbulent tid är det nu klart att Vito "kNgV-" Giuseppe får lämna det brasilianska Counter strike-laget Immortals.

klar

Artikellänk är kopierad

MISS INTE: Yamatocannon: Om jag var Immortals coach skulle de få sparken

Förseningen i Dremhack Montreal-finalen

North var redo att få upprättelse efter finalförlusten i Malmö. Och Immortals var…. spårlöst borta. Precis innan finalen var planerad att starta så meddelas att det brasilianska laget tvingas lämna walk over på första kartan. Återigen alltså: I en final.

Anledningen till det uppseendeväckande beslutet var att endast två av lagets spelare var på plats i arenan.

Det ovanliga läget gav upphov till rykten som sa att Vito ”kNgV-” Giuseppe, Lucas Teles och Henrique Teles varit ute och festat dagen innan och helt enkelt var för bakfulla för att lyckas komma i tid. Något som de tre sedan dess har nekat till.”LUCAS1””HEN1” 

Finalen då? Den förlorade de såklart.

LÄS MER
Friberg: Jag vill lyfta fler troféer innan jag slutar

Dödshotet på twitter

Kritiken mot Immortals och speciellt trion som uteblivit var stor. Både supportrar och proffs visade öppet sin besvikelse mot brassarna på Twitter och andra sociala medier.

Någonstans i besvikelsen Twittrar CLG-spelaren Pujan Mehta att spelarna även varit bakfulla i semifinalen lagen emellan. En tweet som fick kNgV- att se rött.”FNS”

Tillbaka twittrade han på portugisiska ”Bevisa det, eller så dödar jag dig”.

Skämtsamt tyckte vissa magstarkt och hotfullt tyckte andra.

Spelade kval under avstängning

I onsdags var det dags för Immortals att spela det amerikanska kvalet till Epicenter. Efter matchen var slut visade det sig att kNgV- hade spelat trots att han inte hade tillåtelse från organisationen att göra det.

Lagets vd Noah Whinston twittrade: ”KNG var under intern avstängning och var inte tillåten att spela i kväll. Förvänta er vidare nyheter den här veckan”. Immortals-chefens agerande blev ifrågasatt varpå han svarade: ”Rätten att representera Immortals måste förtjänas, inte ges bort gratis. Spelare som inte upprätthåller vår standard förlorar den rätten”.

Efter det tog det inte lång tid innan kNgV- själv uppgav att han inte längre var en del av Immortals.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro