ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De är ambassadörerna

Katarina Matsson · 30 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

De är framgångsrika kvinnor som syns och hörs. Möt Cancerfondens nya vapen i kampen mot bröstcancer: ambassadörerna. – Det är en stor ära, säger nyblivna 40-åringen Emma Wiklund. Metros fotograf fångade henne tillsammans med 1,6-mijonerklubbens Alexandra Charles, Rosa bandet-forskaren Ingrid Hedenfalk och kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth under utbildningen hos Cancerfonden i Stockholm. – Vi ville utvidga och fördjupa begreppet ambassadörskap. Det har varit viktigt att fråga personer både från kultur-, politik-, och näringsliv, säger Ulrika Svensson, Cancerfondens projektledare för Rosa bandet-kampanjen.Var nionde kvinna kommer någon gång att drabbas av bröstcancer. Genom att synas och sprida information om sjukdomen i så många sammanhang som möjligt, bära rosa bandet och kanske starta en webinsamling ska ambassadörerna delta i Rosa bandet-kampanjen i oktober. – Det är viktigt att uppmana alla att gå på mammografi när de får en kallelse och att man ser till att undersöka sig själv, säger Alexandra Charles.

Vad kommer du att göra som ambassadör?

Alexandra Charles: – Vi kommer att skriva extra mycket om bröstcancer i 1,6 miljoners-klubbens medlemstidning. Vi förmedlar biljetter till Globengalan och bjuder in våra medlemmar till ett seminarium med en läkare innan galan. På vår hemsida har vi startat en webbinsamling. 

Ingrid Hedenfalk: – Det är ju något som fnns i min omgivning och folk jag träffar kommer nog att ställa ännu mer frågor som inte bara rör mitt jobb. Och så ska jag bära rosa bandet.  

Lena Adelsohn–Liljeroth: Jag kommer att bära rosa bandet. Det ger en orsak att inleda samtal och berätta om kampanjen. De kommer märka av det på regeringskansliet. Jag ska även vara aktiv på nätet och starta en insamling. 

Emma Wiklund: – Jag kommer på olika sätt att prata om Rosa bandet-kampanjen. Inom handeln har vi ju också Rosa lördagen. Via Cancerfondens hemsida ska jag dra i gång en insamling. Sedan handlar det om att ha på sig det rosa bandet.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro