ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De är höjdare på annonssajterna: "Man jagar ju det ultimata fyndet"

Joel Linde · 23 Jun 2015
Uppdaterad 23 Jun 2015
Emma Forsgren och hennes son i sin nya, fyndade barnvagn.

Emma Forsgren och hennes son i sin nya, fyndade barnvagn. Foto: Privat


Emma och Olivia började med att sälja av lite prylar när de fick barn, men fyndandet expanderade till en viktig del av den ekonomiska planeringen, och i ett av fallen ett heltidsjobb.

klar

Artikellänk är kopierad

Kanske har du gjort något riktigt fynd på nätet någon gång, men vissa näst intill livnär sig på det. Metro har pratat med två personer som har gjort fyndandet till en stor del i den ekonomiska planeringen.

Emma Forsgren i Helsingborg började använda sig av annonssajten Blocket för ungefär åtta år sedan, i samband med att hon fick sitt första barn och genomgick en stor flytt. Sedan dess har hon inte velat sluta.

– Jag upptäckte hur lätt det var att sälja saker, och sen köpa nya som jag behövde. Jag tänkte att det var lite miljösmart också, att inte förbruka nytt hela tiden. Och sen börjar man ju jaga det ultimata fyndet, säger hon.

– Och när jag fick barn var det ju toppen. Det behövs ju en uppsjö av grejer och allt kostar en halv förmögenhet.

LÄS MER
Cykelannons stoppas av Blocket – för att den beskrevs som "tjejkörd"

Nu åker hon gärna många mil för ett bra klipp, och har ofta bevakningar på saker hon vill ha. Om hon ska till en annan stad och hälsa på kollar hon först upp om det finns några fyndmöjligheter.

– Jag går åtminstone plus minus noll, och ibland säljer jag med ganska bra vinst. Min sambo tycker jag är smått galen, men han är samtidigt glad för alla pengar vi sparar.

Hur gör man de bästa klippen?

– Man får vara med från början och ha bevakning på sakerna, annars försvinner de. Ibland har jag swishat över lite handpenning för att tinga det jag vill köpa om jag inte har kunnat hämta det direkt.

På auktionssajten Tradera har Olivia, 30, köpt och sålt varor i fem år. Hon hade ett lager av vintage-klänningar som hon behövde göra sig av med, särkillt efter att hon fått tvillingar, och när hon upptäckte hur bra det gick expanderade hon snabbt verksamheten.

– Innan jobbade jag som simlärare och badvakt. Men jag jobbade långa dagar, så jag kände att det var värt att satsa på det här när det gick så bra.

Olivia startade en enskild firma och började köpa och sälja på heltid. Hon går på loppisar tre gånger i veckan, hon tvättar, fixar, fotar och mäter, och sen publiceras auktionerna i omgångar.

– Jag älskar det. Jag är ju en samlare i grund och botten, precis som min mamma, och morfar hade antikhandel. Att gå på loppis är ju mitt största intresse, så det är jätteskönt att kunna jobba med något man brinner för, och att slippa de långa dagarna.

Olivia ville inte använda sitt riktiga namn och heter egentligen någonting annat.

LÄS MER
Sälj föräldrarna på Blocket i stället
klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro