ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"De är ju så härliga"

Hannah Sjöström · 14 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Med ”sönerna”: Dave Annable som Justin, John Pyper-Ferguson som Jed och Matthew Rhys som Kevin.  

Med ”sönerna”: Dave Annable som Justin, John Pyper-Ferguson som Jed och Matthew Rhys som Kevin.  


klar

Artikellänk är kopierad

TV-SERIE. Flerfaldigt Oscarsbelöande skådespelerskan Sally Field är tillbaka i rampljuset efter en lång skådespelarkarriär. I tv-succén ”Brothers & Sisters” spelar hon den stora och högljudda familjen Walkers överhuvud Nora.

Hur kom det sig att du valde att göra den här tv-serien? – Först och främst tack vare seriens skapare Ken Olin och John Robin Baitz. De frågade om jag möjligen kunde läsa ett manus för ett pilotavsnitt till en serie och eftersom jag älskar det som Robin har skrivit, läste jag det direkt. Karaktären Nora var komplicerad, och det intresserade mig direkt. Och sedan hade de ju fått ihop en så fantastisk ensemble redan och det händer verkligen inte varje dag. Det är så otroligt spännande att inte veta hur det ska gå, utan att karaktärerna och handlingen utvecklas allt eftersom. Jag kunde inte tacka nej.

Är det svårt att skapa en karaktär när man inte vet var den är på väg? – Ja, på sätt och vis. Men som skådis är det nyttigt att utsätta sig för fritt fall. Då kickar ens instinkter in och man kan guida henne lite. Det är fascinerande att genom att jag ger liv åt Nora, så påverkar jag de som skriver.

I serien är du mamma till två flickor och tre pojkar. Är det skillnad på förhållandet mellan mor–dotter och mor–son? – Ja, det tror jag. Jag har aldrig haft flickor, utan har tre söner. Därför är den tiden jag har med Calista (Flockheart) och Rachel (Griffiths) som spelar mina döttrar så underbar, eftersom jag aldrig varit med om det. Jag känner mig som deras mamma, jag är beskyddande och så. Att Kitty (Flockheart) och Nora har ett så komplicerat förhållande tror jag beror på att de är så djupt sammansvetsade. Det är lättare för Nora att skrika på Kitty än några av de andra barnen. Så är det för mig privat också. Jag vet ärligt talat inte varför det blir så.

Är du allas mamma även under inspelningarna? – Ja, haha. De är ju så underbara alla. Och pojkarna! De är ju egentligen vuxna karlar men för mig är de mina pojkar och vi har så vansinnigt roligt men det är jag som måste hålla lite ordning på dem. Och de behandlar de mig som om jag vore mamma. Om de står och pratar om något under inspelningen och jag kommer fram och frågar vad de snackar om svarar de: ”Inget. Inget alls”. Det är underbart att arbeta med dem. 

klar

Artikellänk är kopierad

Hannah Sjöström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro