ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De är sveriges mest vanliga familj

metro · 24 Jan 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Lars och Anna Johansson de vanligaste namnen i Sverige

klar

Artikellänk är kopierad

VANLIG Sveriges vanligaste familj heter Johansson och består av pappa Lars, mamma Anna och barnen Johan och Emma. Det visar Statistiska centralbyråns statistik över svenska folkets namn.Metro har hittat Lars och Anna Johansson i verkligheten. Anna heter visserligen Linné också och vill att de båda ska heta det i stället. – Jag försöker få honom  att byta, säger hon.

De bor i Ystad och har visserligen bara ett barn, Elliott, 3, men funderar på ett till, enligt Anna. – Men någon Volvo har vi inte.Det är Statistiska centralbyråns årsbok som beskriver familjen Medelsvensson. Den heter alltså Johansson, som är det vanligaste familjenamnet.Erik är det vanligaste mansnamnet, medan Lars är det vanligaste tilltalsnamnet. Maria är det vanligaste kvinnonamnet men Anna det vanligaste tilltalsnamnet.

Mer om statistikens Medeljohansson: Det äktenskapliga livet bekommer Lars särskilt väl, för 2005 är han bara 39 år, medan Anna är 42 år. Att Anna är äldre beror på kvinnors längre livslängd. När de gifte sig 1990 var däremot Anna yngre, eller 27 år, mot Lars 30 år. Det är enligt statistiken den vanligaste åldern för kvinnor respektive män att inträda i det äktenskapliga ståndet för första gången.Familjen bor i tätort, har en silvergrå Volvo av 2000 års modell som de kör 1 700 mil om året.

De har båda heltidsjobb och en disponibel inkomst på sammanlagt 32 000 kronor i månaden och utgifter på 31 300 kronor. En fjärdedel går till boendet.Ingen av föräldrarna röker, men Lars är lite överviktig. De dricker tillsammans en liter vin i veckan och var sin sexa starksprit.Familjen sätter varje vecka i sig 1,2 kilo godis och 1 kilo kaffebröd.    

FOTNOT: Enligt statistiken föds 1,8 barn per kvinna. SCB avrundar, av humana skäl kanske, till två.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro