ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De bästa gröna restaurangerna i Göteborg

Sara Berndtsson · 22 Mar 2018
Uppdaterad 22 Mar 2018
Beets.

Beets. Foto: Rebecka Bjurmell


Vintern har varit lång och kall, men nu skymtas äntligen våren runt knuten. Efter månader av rotfruktsdiet är det återigen dags att frossa i primörer och gröna blad. Här är tre ställen som garanterat kommer bjuda på en färgsprakande vitamininjektion så snart det börjar spira i jorden.

klar

Artikellänk är kopierad

Beets Drottninggatan 55Öppetider: Mån–Fre 11.00 – 18.00, Lörd 11.00 – 17.00Hos Beets hittar vi rökta mandlar, granatäpplevinägrett, kakaonibbs och edamamebönor. Allt i en härlig kombination av hälsosamma proteiner, fibrer och vitaminer. Såklart kan allt sköljas ned med en iskall kombucha eller het ingefärsshot. Nu är det slut med näringsfattiga sallader där gurka och tomat spelar huvudrollen, här får du en mättande, färgsprakande och smakrik måltid. Inspirationen till konceptet har grundaren samlat på sig genom resor till de mest trendkänsliga städerna i världen såsom New York, Berlin och London.

Lilla Spinneriet Spinnmästarevägen 2, LindomeÖppettider: Ons–Tors11-14.30, Fre–Sön 11- 15.30Ett gammalt spinneri i Lindome har blivit en plats för kreativa aktörer och udda butiker. Fabrikslokalerna sjuder numera av aktivitet och sedan 2016 har krögaren Katja Palmdal serverat lunch, brunch, middag och fika på säsongens råvaror med grönsaker i fokus. Det är vällagat, inspirerande och vackert att se på. En matupplevelse utöver det vanliga, med naturen runt knuten och nyfikna kockar i köket. Här vågar de utmana klassiska råvaror och rätter och skapar därmed spännande kombinationer och smaker vi innan inte visste att vi saknade.

Restaurang Natur Geijersgatan 12, GöteborgÖppettider: Mån–Lör från 17.00, Söndagar stängtFamiljen Orrmyr har numera tre restauranger i stan där vällagad bra mat på utvalda råvaror i säsong från närområdet är den röda tråden. Under sina vingar har de nyöppnade Totale, Bord 27 i utkanten av Haga och systerrestaurangen Natur. På Geijersgatan på Natur är det just naturen som styr vad som hamnar på faten och i glasen. Levande naturviner och grönsaker i fokus är deras melodi, för 400 kr plockar köket ihop en trerättersmeny du inte vill vara utan. En middag här är vacker, uppiggande för dina smaklökar och avslappnande för själen.

Sara Berndtsson

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Berndtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro