ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"De behövde en vacker man – mig"

Linn Dahlgren · 21 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
De senaste tio åren har Jonas Malmsjö gett teatern all sin tid. Nu är det dags för film – och familj. 

De senaste tio åren har Jonas Malmsjö gett teatern all sin tid. Nu är det dags för film – och familj.  Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

SPÄCKAT SCHEMA. Jonas Malmsjö har bråda dagar. Just nu spelar han in tv-serien ”Labyrint”, TV 4:s största dramasatsning någonsin, inom kort har Dramatenuppsättningen ”Drömspelet” premiär och han medverkar i bioaktuella ”Shrek den tredje” och ”Underbar och älskad av alla”. Dessutom är han småbarnsförälder. När han lyckas klämma in ett samtal med Metro är han hemma och tar hand om sin son som precis vaknat.– Så om jag kallar dig älskling så vet du att det är min son jag talar till, förvarnar han och skrattar.

Hur skulle du beskriva ”Labyrint”? – Den är spännande, rolig, mystisk ... Den vill göra något annorlunda. Om jag skulle tvingas sätta en genre-etikett på den här serien under pistolhot skulle det nog vara kört.

Du är en kreddig Dramatenskådespelare och nu gör du en tv-serie. Varför?– Jag vill göra det jag tycker är roligt. Teatern var min första och största kärlek och den har jag gett all min tid de senaste tio åren. Men tiden går och det är fruktansvärt roligt att filma.

Du är med i ”Underbar och älskad av alla”. Vad spelar du för roll? – Jag spelar en liten roll, som huvudrollens kompis pojkvän. De behövde en oerhört vacker och attraktiv man, så de behövde väl mig.

På tal om det, folk verkar uppfatta dig som rätt fåfäng.– Det är inte bara folk som uppfattar mig så, det är jag som har spritt ut det. Jag har spätt på myten om fåfänga skådespelare. Och det finns ingen kvinna i Sverige som kan mäta sig med manliga skådespelare i fåfänga.

Ingmar Bergman ska ha kallat dig ”pausbög”. Varför?– Jag anser, tror jag, att allt jag säger på scen är det viktigaste som någonsin sagts. Så jag måste ta en paus innan jag säger en replik för att markera för publiken att ”nu jävlar kommer det viktigaste ni någonsin hört!” Och när jag har sagt det måste jag ta en till paus så att det får sjunka in.

Du gör Åsnans röst i Shrek-filmerna. Hur är det?– Första filmen var ett helvete. Det är inte så lätt att dubba Eddie Murphy, världens mest snabbpratande svarta skådespelare och kanske världens genom tiderna roligaste komiker. Nu är det kul.

Har du något favoritcitat av Åsnan?– Ja, ”Kändisäktenskap håller aldrig”! Det var det första jag sa som Åsnan, precis efter att jag skilt mig, så det tyckte jag var enormt roligt.

Vad ska du göra härnäst?– Det finns spännande och rigorösa planer, både på teater och film. Jag spelar i ”Drömspelet” på Dramaten med premiär på min födelsedag, den 2 september. Där dansar jag naken ...

Så du firar din födelsedag med att dansa naken på Dramaten?– Ja, kan det bli bättre?

klar

Artikellänk är kopierad

Linn Dahlgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro