ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De bildade mänsklig kedja mot Googlebil

Kristoffer Rengfors · 3 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
En av bilarna som används för att fotografera till Googles tjänst Street View.

En av bilarna som används för att fotografera till Googles tjänst Street View. Foto: Getty


klar

Artikellänk är kopierad

Arga invånare i den brittiska byn Broughton har tröttnat på inbrott. Då bestämde de sig för att stoppa en av Googles bilar.Google lanserade nyligen tjänsten Street View i 25 brittiska städer. Med Street View visas 360-graders fotografier över städernas gator. Just nu åker Googles bilar runt på den brittiska landsbygden och täcker av i stort sett varenda sten av det brittiska gatunätet. Men i den lilla byn Broughton har Google stött på patrull.Framför ett villaområde i Broughton ställde en mänsklig kedja upp och stoppade Googles bilar från att fotografera. Oroade bybon Paul Jacobs hade fått syn på Opeln med den märkliga kameran på taket och bestämde sig genast för att agera.– Jag sprang ut och stoppade bilen och förklarade för chauffören att han kränker vår integritet och dessutom utsätter oss för fara. Vi har redan haft tre inbrott under de senaste sex veckorna. Om Google smäller upp bilder på våra hur över hela internet är det som att bjuda in fler tjuvar, säger Paul Jacobs till brittiska The Telegraph.

Invånarna i kvarteret bildade sedan en mänsklig kedja och vägrade släppa in bilen. När polisen kom till platsen hade Googlebilen åkt vidare utan att något större hade bråk uppstått.

Googles bilar har sett i brittiska städer som Ipswich, Buckingham och Worthing. Ingen av dessa platser är någon direkt världsmetropol vilket talar för att Google är på väg att publicera en omfattande mängd nya Street View-bilder. Det ironiska i hela historien är att det var en övervakningskamera som fick polisen att komma till platsen. Storbritannien är känt för den stora mängd övervakningskamera som finns uppsatta på offentliga platser. En representant för Google säger till The Telegraph att husägarna kan få sina bilder borttagna. Men först efter att de hamnade på nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro