ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De blev kallade mördare”

Petter Sundsten · 15 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Riccardodömda tonåringarna släppta men är fortfarande misstänkta

klar

Artikellänk är kopierad

17-åringen släpptes fri efter gårdagens häktningsförhandling i Stockholms tingsrätt – men är fortfarande misstänkt. Till höger 17-åringens försvarsadvokat Björn Sandin.
17-åringen släpptes fri efter gårdagens häktningsförhandling i Stockholms tingsrätt – men är fortfarande misstänkt. Till höger 17-åringens försvarsadvokat Björn Sandin.Foto: Henry Lundholm

Tonåringarna släpptes på fri fot av tingsrätten – men är fortfarande misstänkta för misshandel och olaga hot.– Min klient blev kallad mördare och påhoppad, misshandlad och hotad med kniv, kontrar 17-åringens advokat Björn Törnell.

Stämningen är hätsk efter domen i Riccardomålet. Bara fyra dagar efter domen blev två av de dömda tonåringarna – en 16-åring och en 17-åring – inblandade i ett nytt bråk. Natten mellan torsdagen och fredagen skulle 16-åringen prata med sin exflickvän och hade sällskap av 17-åringen. På plats fanns också två vänner till den ihjälsparkade Riccardo. Det blev bråk med sparkar och slag och polisen fick larmet 1.14. Vad som hände råder det olika åsikter om. Åklagare Jens Nilsson ville häkta pojkarna för misshandel och olaga hot, men fick nej av tingsrätten. De är dock fortfarande misstänkta på sannolika skäl för de nya brotten. 16-åringen gjorde i går en motanmälen.– Det var min klient som blivit slagen, säger Björn Törnell.

Enligt 17-åringens advokat Björn Sandin finns det ett klart samband mellan domen och bråket.– Min klient har inte varit fullt medveten om att det är direkt farligt för honom att vara ute på gatorna efter domen, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro