ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De blev kära som ko och troll i WoW

Stockholm · 19 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna och Larry fann kärleken i dataspel på nätet

Kärlek börjar alltid med bråk går ramsan. I Johanna och Larry Atkinsons fall stämmer det. Men det var ett bråk mellan ett troll och en ko. De blev kära i varandra över dataspelet World of Warcraft (WoW). – Vi hade aldrig kunnat mötas om det inte var för WoW, säger Johanna Atkinson.

I WoW deltar miljontals spelare över hela världen samtidigt. I form av figurer som troll, orcher, alver, dvärgar och hyfsat vanliga människokrigare utkämpas strider och upp uppdrag i en konstgjord värld. Det var här kärleken uppstod. Både Johannas och Larrys figurer skulle döda ett sepciellt troll i en avlägsen del av spelet. – Jag hade kämpat länge för att nå det där trollet. Då kommer det någon flashig ko och dödar det. Jag blev skitsur, säger Larry. – Vår första kontakt var att Larry skickade ett meddelande som gick ut på att jag i princip skulle gå och dränka mig, säger Johanna. Men redan nästa dag möttes de i spelet igen. Då kom de överens om att det var bättre att samarbeta på uppdragen i stället för att förstöra för varandra. Via så kallat "teamspeak" kunde de prata med varandra med headsets samtidigt som odjuren dräptes på löpande band. – Vi blev så där beroende av spelet som man läst om i skräckartiklar i tidningar, men vi hade något mer. Vi hade varandra, säger Johanna.

I dag är de gifta och bor tillsammans i Mellerud. Larry har flyttat hit från England. – Mina vänner var väldigt skeptiska i början, säger Johanna. Men Larrys vänner tyckte det hela var häftigt. Johanna tror det finns fördelar med att träffas över WoW. – Det sista man tänker på är att hitta den rätta. Det finns ingen tillgjordhet.

"Kärlek börjar alltid med bråk" lyder en svensk barnramsa, stämmer det på er? – Jag har aldrig hört den ramsan, men i vårt fall stämmer det definitivt, säger Larry.

Martin Eriksson

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro