ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De bloggar allt om bio

Moa Kärnstrand · 18 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Alex Bäckström, Robin Björkquist och Johan Bäckström är fascinerade av allt som har med biograferna i Göteborg att göra.  

Alex Bäckström, Robin Björkquist och Johan Bäckström är fascinerade av allt som har med biograferna i Göteborg att göra.   Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Robin, Alexander och Johan tycker att Göte­borgs småbiografer får på tok för lite utrymme. Det var därför de startade sin blogg – där de rapporterar om biodukar, stolars bekvämlighet och maskinrummens storlek.– Efter ett besök på Palladium, när de skulle lägga ner, blev vi intresserade av maskinrum. Så vi fick komma in och titta, säger Robin Björkquist.Då blev killarna, eller RAJ som de kallar sig när de  rekar biografer, sugna på att också se alla andra maskinrum i Göteborg.– Det är liksom bakom scenen, en magisk känsla. Det är inte många som vet hur det ser ut.

Nu driver RAJ en ­webb­sida, som är en guldgruva för den bionördige göteborgaren, där de samlat all fakta de fått tag på och där de tur­as om att blogga. Ibland skriver Johan, som jobbar som vaktmästare på Frölundabion, ibland skriver Robin.– Till exempel ska jag åka till Dublin nu och kolla in biografer, då kommer jag att blogga, säger Robin.

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Kärnstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro