ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De bor åtta personer – i ett litet plåtskjul

Anders Göransson · 1 Dec 2011
Uppdaterad 1 Dec 2011
 För att hjälpa invånarna har Läkare utan gränser öppnat två kliniker med gratis vård, speciellt inriktade på undernärda barn, samt gravida och ammande kvinnor. 35-åriga Taslima får regel- bundet Plumpy Nuts, en energirik jordnötspasta med högt näringsvärde. Taslima bor med sju personer i ett litet plåtskjul i Kamrangirchar.

 För att hjälpa invånarna har Läkare utan gränser öppnat två kliniker med gratis vård, speciellt inriktade på undernärda barn, samt gravida och ammande kvinnor. 35-åriga Taslima får regel- bundet Plumpy Nuts, en energirik jordnötspasta med högt näringsvärde. Taslima bor med sju personer i ett litet plåtskjul i Kamrangirchar. Foto: Anders Göransson


I utkanten av mångmiljonstaden Dhaka ligger Kamrangirchar, ett slumområde som växt fram utanför myndigheternas kontroll. Här har Läkare utan gränser öppnat två kliniker för att hjälpa undernärda barn och deras familjer. I dag: Metro besöker 35-åriga Taslima och hennes familj.

klar

Artikellänk är kopierad

De fattigaste patienterna i Kamrangirchar får, utöver behandling, även mathjälp av Läkare utan gränser. I kön för uthämtning av veckoransonen av ris, linser och olja träffar vi Taslima, som är undernärd och har svårt att klara av amningen av sitt nyfödda barn.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro