ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De bygger framtidens musikapp

Aron Andersson · 12 Aug 2013
Uppdaterad 12 Aug 2013

Under 24 timmar har hackarna” knappat och svettats framför datorerna. Så hoppas musikbranschen upptäcka nästa stora musikapp.

klar

Artikellänk är kopierad

Under onsdagen hölls ett 24-timmars hackathon, en maratonhackning, på Way Out West. 75 programmerare var på plats för att ta fram appar, sajter eller till och med hårdvara för musikälskare. – Jag har sett en hel del spännande, både konstigt och fantastiskt. Några jobbar med en grej som låter dig kontrollera musiken genom att röra vid en växt, säger Paul Sonkamble, innovationschef på skivetiketten Parlophone.

Idéerna från ett Hackathon, i det här fallet anordnat av bland andra Spotify, kan ibland leda fram till att nya företag bildas. Ett exempel är förra årets Lanyard, en musiktjänst som samlar konsertminnen. Men ofta blir resultatet små finurliga tjänster, baserade på en enkel idé. Ett exempel i år är Play It Again Sam, som letar upp låtar som bara spelats en enda gång i Spotify, och låter dig lyssna på dem. –Det är vad ett hackathon handlar om, att ge folk chansen att skapa. Hur underlättar vi nya upptäckter? Hur kan vi se till att du får bättre musik som du vill lyssna på? Vi behöver de galna idéerna som skrivs på post-it-lappar, säger Paul Sonkamble.

► LÄS MER: Nu kan du följa allt som dina favoritartister gör

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro